Helmat hulmuamaan ja punaa huuliin

14192583_10210630140738913_8975091438082461444_n

Olen törmännyt usein siihen, että minulta kysytään, minne juhliin olen menossa? Jo ennen kuin aloin pukeutua fiftarityyliin, olen aina ollut huoliteltu ja useinmiten pukeutunut naisellisesti- mekkoja, hameita, korkkareita, kiharoita, koruja.

Mikä ajaa ihmiset ajattelemaan, että arkena pitäisi pukeutua mahdollisimman vaatimattomasti, massaan hukkuen? Miksi pitäisi olla vaatimaton, ja olla erottumatta joukosta? Jonkin verran matkustelleena tiedän, että monissa maissa tämä ei ole vallitseva ajattelutapa. Kun kävin Pietarissa, en erottunut joukosta tippaakaan mustine kynähameineni, stilettikorkoisine saappaineni ja leopardikuvioisine paitapuseroineni. Ja olin sentään sirkuksessa, jossa oli suurimmaksi osaksi lapsiperheitä. Siellä ne naiset vaan kipsuttelivat kapeissa hameissaan ja korkkareissaan, vauva sylissä ja taaperoa kädestä pitäen.

En pidä yleistämisestä, ja minusta on ikävästi sanottu, että suomalaiset naiset eivät osaa pukeutua-tästä on usein ollut artikkeleita netissä ja lehdissä. Kyllä osaavat, ei sitä voi yleistää! Eivätkä kaikki esim. edes voi pukeutua töissä kovin naisellisesti, jos joutuu esim. olemaan ulkona. Esim. päiväkodin pihalla kellomekossa ja korkkareissa värjöttelevä nainen voisi näyttää aika koomiselta. Ja monissa paikoissa on käytössä tietty työasu. Mutta esim. kun vapaa-aikana lähtee vaikka kauppakeskukseen, teatteriin, ulos syömään, voisi ehkä laittautua. Mielestäni ei tarvitse olla mikään suuri juhla kyseessä, kun voi panostaa omaan olemukseen.

Olen törmännyt myös ajatukseen, että värikäs ja naisellinen pukeutuminen muuten kuin juhlissa olisi noloa. Miksi ihmeessä? Mistä tämä oikein tulee? Miksi on ok jos menen esim. ostoksille lekkareissa, farkuissa ja hupparissa, mutta jos laitan vaikka kukallisen kellomekon, avokkaat tai korolliset saappaat, punaista huulipunaa ja hiuksiin kiharoita, niin se on noloa?

Kaikki naiset eivät ole mekkotyyppejä eivätkä tykkää laittautumisesta. Mielestäni se on täysin Ok. Jokainen saa pukeutua juuri kuten haluaa. Mutta korostankin yksilöllisyyttä ja persoonallisuutta. Esim. muoti määrää paljon. Mitä noloa on siinä, jos ei noudata vallalla olevaa muotia, vaan pukeutuu esim. vaatteisiin joista itse pitää, mutta jotka eivät ole ns. in vaan ”so last season”.

Kirjoitin aiemmin itsetunnon parantamisesta. Minusta olisi ihanaa, jos yhä useampi nainen alkaisi ajatella, että jos pitää esim. naisellisesta tyylistä, niin VOI pukeutua vaikka ihan kauppakeskukseen ostoksille ja kahville mennessä. Joo, kyllä ne ihmiset saattavat katsoa. Mutta tuskin pahalla! Ja jos joku katsookin pahalla silmällä, kyseessä on tämän henkilön oma rajoittunesuus. Siitä ei tarvitse välittää!

Ei muuta kuin helmat heilumaan ja punaa huuliin aina kun siltä tuntuu. Oletko menossa tänä iltana ulos? Mitä jos kokeilisit jo tänään? Vaatekaapista se kaikkein kaunein mekko ylle, jota on viimeksi käytetty pari vuotta sitten häissä. Se ei ole noloa vaan ihanaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s