Kuka keksi pahuuden?

Heh, on tullut aika paljastaa kaikkein hämärimmät lempi-pohdiskelunaiheeni.

Pohdiskelen usein sitä, miksi ihmeessä ja missä vaiheessa ihmisistä on tullut niin valtavan vihamielisiä toisiaan kohtaan. Alkoiko se jo silloin kun Eeva puraisi palan siitä surullisenkuuluisasta omenasta, vai myöhemmin?

Alkoiko se silloin kun apina alkoi saada yhä enemmän alyllistä kapasiteettia, ja huomasi, että tuo toinen lajitoverihan ei olekaan kiva, vaan se perhana syö mun sapuskat. Ja ei kun turpiin.

Enää ei ole useinkaan kysymys siitä että lajitoveri olisi uhka ravinnonsaannille, ja harvoin reviirillekään. Tai ei ainakaan meidän kotisohvalle ole kukaan pyrkinyt, ja sanonut että hus siitä häiritsemästä, tämä on nyt mun koti.

Miksi ihmeessä sitten ihminen suhtautuu usein niin vihamielisesti toisiin?

Kun kerran ihmiset omaavat paljon ainakin minun  rajallisen äo:ni ulkopuolelle menevää tietotaitoa, jota käyttävät moniin eri asioihin, mm. tekniikkaan, rakentamiseen ja erilaisen materian valmistamiseen, niin miksi sitä samaa kapasiteettia ei voisi käyttää kanssaeläjistä välittämiseen? Kaikki olisivat kuin yhtä suurta perhettä. Rikollisuutta eikä pahuutta ei olisi keksittykään, rahakin olisi siis hyödytöntä. Tekniikka olisi ehkä hieman kehittymättömämpää kuin nyt, mutta ei sitä osaisi edes kaivata, jos maailmassa vallitsisi rakastava energia.

Kun kerron jollekin ajatuksistani,  monesti sanotaan että ei sille mitään voi, ihminen nyt vain on ollut jo aikojen alussa sellainen, paha. Se vaan on ollut niin, ja tulee aina olemaan niin.

Mutta kukaan ei ole koskaan vastannut kysymykseeni-Miksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s