Aulikin toripäivä

Aulikki on 72-vuotias eläkeläinen Helsingin Hakaniemestä. Poika on sanonut hänelle monesti, että hänen pitäisi muuttaa jonnekin rauhallisemmalle asuinalueelle, mutta hän on Hakaniemeen juurtunut, vietettyään siellä kaikkiaan viisi vuosikymmentä. Edesmenneen Eino-aviomiehensä kanssa hän sinne muutti nuorena, ja siellä on myöskin viihtynyt, tilavassa neljännen kerroksen huoneistossaan.

Aulikki käy usein kauppahallissa ostamassa Misse-kissalleen kalaa, koska siellä on paremmanlaatuista kalaa kuin kaupoissa. Kauppahallista tultuaan Aulikki pysähtyi torille nauttimaan kupillisen kahvia. Ihmeesti sitä tekee vaan kesäkuumallakin kuumaa kahvia mieli. Aulikki katseli ympärilleen kahvia siemaillessaan, ja huomasi viereisessä pöydässä istuvan, arviolta vähän vailla nelikymppisen naisen, jolla oli rattaissa istuva pieni sinisilmäinen, kiharatukkainen poika mukanaan. Aulikki hymyili ja vilkutti pojalle, poika hymyili hänelle ensin leveästi, ja sitten kikatti, ja vilkutti. Aulikille tuli hyvä mieli. Noin Harrikin oli aina lapsena tehnyt, ei ollut koskaan vieraita ujostellut. Sääli vaan kun Harri ei meinannut löytää itselleen kunnon naista. Olisi jo mukavaa saada lapsenlapsia. Oli sillä nytkin joku, mutta sitä ei laskettu, mikä lie ulkomaanelävä. Ankela vai mikä sen heitukan nimi oli, ei sitä osannut edes lausua.

Aulikki näppäili Harrin numeron soittaakseen ja kysyäkseen, joko Harri oli löytänyt suomalaisen naisen, ja unohtanut sen amerikkalaisen hepsankeikan. Nenässäkin sillä letukalla oli rengas, ihan kuin mummon vanhalla sonnivainaalla, hyi olkoon.

Harrin puhelin tuuttasi varattua. Pian Harri vastasi, sanoi soittaneensa väärään numeroon, kun yritti soittaa Angelalle. Miksei hänen rakas, fiksu poikansa voisi jo unohtaa sitä mustiin pukeutuvaa pahan lähettilästä, ja tuoda hänelle näytille jonkun kivan ja siistin näköisen suomalaistytön, joka osaisi virkata.

Aulikki kutsui poikansa illalla syömään. Sen jälkeen hän lähti kotia kohti viemään Misse-kissalleen tämän aterian, ennen kuin se alkaisi löyhkätä hänen kassissaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s