Hajuvesi lihapullassa

Minä en ole oikeasti niin yksiselitteinen persoona kuin miltä näytän. En ole aina välitön, reipas, ja rohkea, vaikka sitä ei kovin moni usko. En edes kovinkaan sosiaalinen, sitäkään ei moni usko. Ehkä illuusio sosiaalisesta, sanavalmiiista naisesta syntyy siksi, että olen puhelias. Olen tavallaan sosiaalinen erakko. Rakastan omaa rauhaa, kärsisin jos minun pitäisi joka päivä tavata uusia ihmisiä. Mutta läheisteni seurassa olen aina aidoimmillani.

Kaikkein huvittavinta minusta on ollut kuulla, että joku on joskus pitänyt minua pinnallisena. Miten metsään voikaan mennä! Avoin olen, joskus liiankin avoin, mutta sellainen olen. Jos joku muu ei ole, vaistoan sen, ja vetäydyn.

Vaisto, intuitio. Ne ovat osa minua, ovat aina olleet, ja ovat niin kauan kuin hengitän. Pelkästään toista ihmistä katsomalla vaistoan paljon sanattomia viestejä- äänensävystä, ilmeistä, eleistä, katseista. Näen kuka on rehellinen ja kuka ei. Näen kuka on avoin, ja kuka ajattelee että nii-i, hölpötä sinä räpätäti siinä vaan itsestäsi, minä en puhu sulle kuin säästä! Näen myös ihmisen henkisen tilan. On upeaa kohdata ihminen, joka on ihan täydellisen sinut itsensä ja ulkomaailman kanssa.

Helsingissä on minusta huvittavaa liikkua julkisilla. Siellähän ei saa katsoa muita. Paitsi jos on aurinkolasit päässä niin ettei kukaan huomaa miten katselen muita ihmisiä. Se on yksi lempiharrastuksistani, muiden ihmisten katseleminen ja heidän lukemisensa- jokainen ihminen on kuin kirja, kuten olen aiemminkin maininnut.

Olen tarkkailija. Olen puhelias mutten aina kovinkaan seurallinen. Olen kameleontti joka vaihtaa väriä fiiliksen mukaan. Olen hilpeä, tylsistynyt, energinen, masentunut tai totaallisen kyrpiintynyt. Useinmiten kuitenkin nykyään perus-olotilani on levollinen ja tasapainoinen, kiitos elämäni suurimman rakkauden, sekä ihanien läheisteni.

Joka paikasta tulvii jatkuvasti aivoihini informaatiota. Siksi ahdistun Helsingin keskustassa. Aivoni eivät voi ohittaa informaatiotulvaa, mutta eivät myöskään ehdi käsittelemään kaikkea mitä niihin tulvii. Naurunkäkätys, lapsen itku, autojen äänet, puolisammuneen puliukon örinä, sireenin pistävä vinkuna. Samalla näköhavainnot tulvivat aivoihini ja aiheuttavat erilaisia tuntemuksia. Mikään mitä näen tai kuulen, ei ole ohitettavissa, kun omaa erityisherkän aivot.

Jännitän uusia ihmisiä, koska en tiedä ovatko he ystävällisiä. Ja ihminen joka on minulle epäystävällinen ilman syytäni, saa aikaan mielessäni valtavan tunnekuohun. Jos ihminen onkin ystävällinen, rentoudun heti ja uskallan olla täysin oma itseni, ilman suojakuorta.

Nautin asumisesta maalla. Täällä aivoni saavat levätä. Tosin tarvitsisin takapihalle jonkun paikan jossa voisin rikkoa vanhoja astioita. Olen haaveillut että keräisin kirppisten lahjoituspöydistä ilmaisia astioita, joiden avulla voisin purkaa tukahdutettua maailmantuskaani. Sillä mikään ei ole minusta niin tehokas höyryjenpäästelykeino kuin lautasten rikkominen! Se murskaantuvan keramiikan ritinä!! Mikään ei ole sen kaunimpaa, kun päänuppi oikein savuaa!

Havaitsen kaiken, tunnen kaiken, otan vastaan kaiken, suodattamattomana. Välillä se on raskasta. En pysty ohittamaan yhtään torjuvaa, alentuvaa tai suoarastaan ilkeää sanaa. Silti minun on tehtävä niin aina välillä. Koska täällä käyttäydytään korrektisti, tunteita ei sovi näyttää liikaa. Suurituntenen ihminen on outolintu.

En myöskään ohita ystävällistä sanaa, avoimuutta, aitoutta vana tunnistan ne heti. Tiedän ensitapaamisella kenestä tulee ystäväni.

Minä olen kuin hajuvesi lihapullassa, intuitioinenni ja suurine tunteineni. Koita siinä sitten sopeutua. Onneksi tosin suurimmaksi osaksi minulla on ihan kivaa, koska vaikka suodatus ei toimi ihan kunnolla vieläkään, siivilöintitekniikka alkaa olla jo suht hanskassa. Ainakin useinmiten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s