Omenaa ja päärynää

Ajattelin kirjoittaa tällä kertaa eri vartalotyypeistä ja pukeutumisesta. Kaikenkokoiset naiset ovat upeita, jos vaatetus korostaa parhaita puolia ja vaivihkaa kätkee niitä ei niin edullisia. Itse en oikein ymmärrä esim. viimekesäistä muotia jossa kaikkein muodikkaimpia olivat vaatteet, jotka sopivat hyvin harvalle vartalotyypille- pitkät, leveät ja väljät.

Suomalaisnainen on tyypillisimmillään joko omena-eli o-mallinen, y-mallinen, päärynä eli A-mallinen, Y-mallinen tai X- eli tiimalasin mallinen. Lisäksi on olemassa niiden erilaisia vartiaatioita. Liian väljät ja kaapumaiset vaatteet saavat kaikki nämä vartalotyypit näyttämään mielestäni lähinnä käpylehmiltä. Pienillä konsteilla saa itsensä näyttämään sopusuhtaiselta ja upealta, omasi millaisen vartalomallin hyvänsä.

vartalotyypit

Tässä sivuja vartalotyypeistä ja kullekin vartalotyypille sopivasta pukeutumisesta:

Vartalotyypit ja pukeutuminen

http://www.kauneusjaterveys.fi/kauneus-tyyli/iho-vartalo/opi-rakastamaan-vartaloasi-nain-puet-vartalotyyppisi

http://www.sopimo.fi/

http://www.kauneusjaterveys.fi/kauneus-tyyli/tyyli/taydellinen-juhlatyyli-sinun-vartalollesi

Itse omaan käsittääkseni X-vartalon kokoa 42.

  • Ei näin:

susanne1
Tässä kuvassa olen pukeutunut tavalla joka ei pue minua juurikaan. Vyötärö on piilossa, neuleen ja takin alareuna päättyy juuri reisien leveimpiin kohtiin korostaen niitä. Myöskään pillilahkeet eiväät ole minulle pukevimmat mahdolliset. Suorat tai bootcut-lahkeet olisivat minulle paremmat. Yläosaltaan housuni saisivat olla korkeavyötäröisiä, ja voisin käyttää lyhyempiä yläosia jolloin vyötärö jää näkyviin.

Vaan näin:

17499212_10212645545882782_2682049440303296038_n

Tässä kuvassa olen tarkalleen samanpainoinen kuin edellisessä kuvassa Mutta olen tässä pukeutunut itselleni edullisemmalla tavalla, eli korostanut erottuvaa vyötäröä  leveällä vyöllä . Tämä hameen mitta, vähän polvien alle ulottuva on minulle paras. Kovin korkeita korkokenkiä en voi käyttää kuin valokuvissa, mutta jo ihan 4-5 cm korkuinen korkokin on minulle parempi kuin täysin matalat pohjat. Tai jos käytän ballerinoja, niin niiden kanssa paras valinta on minulle ehdottomasti kellohame, vyötäröllä leveä vyö.

Minusta ihan kaikenkokoinen, oman tyylinsä löytänyt nainen on upea! Pahimmin minusta joutuu harhateille niistä itselle parhaiten sopivista väreistä ja malleista jos seuraa ns. pintamuotia orjallisesti. Sen sijaan joka kauden muodista kannattaisi mielestäni poimia ne itselle kaikein sopivimmat mallit ja värit. Muoti on minusta ihan hyvä asia, kunhan muistaa että koskaan mikään tietty muoti ei sovi aivan kaikille vartalotyypeille. Esim. viime kevään ja kesän boheemi, leveä ja väljä muoti sopi minusta parhaiten pitkille ja hoikille Y-vartaloin omaaville naisille, kun taas tämän kevään ja kesänkin muoti soveltuu mielestäni hyvin sekä A-että X-vartalolle. Ihanan paljon näkyy nyt ihan ketjuvaatekaupoissa 50-lukua!! On pilkkua, palloa, raitaa ja ruutua, on peplum- mallia yläosissa ja kello-sekä kynämallia alaosissa. Lisäksi paitapusero on tehnyt mielestäni todella voimakkaasti uuden paluun ihan jokapäiväisessä arkipukeutumisessa. Itse olen monta vuotta karsastanut paitapuseroita, kunnes ne alkoivat olla lähellä 50-luvun malleja. Minusta 90-luvun isot laatikkomaiset paitapuserot olkatoppauksineen sopivat hyvin harvoille. Nyt paitapuserot ovat hieman istuvampia sekä olkalinjoissa näkee usein pyöreämpiä malleja, jopa puhvihihoja joihin itse olen hulluna.

Aina ei kuitenkaan voi eikä tarvitse pukeutua itselleen tai vartalotyypilleen edullisiin vaatteisiin. Minusta tärkeintä on omata terve itsetunto, ( ja jos ei sellaista ole, pyrkiä kehittämään sitä) ja rakastaa itseään juuri sellaisena kuin on, hyvine ja huonoine puolineen. Tyytymätön ja negatiivinen ihminen on harvoin kaunis. Sitä vastoin positiivinen ja kelposti hymyilevä ihminen on minusta kaunis vaikka omaisikin muutaman tai enemmänkin kuin muutaman liikakilon. Yksi kauneimmista koskaan näkemistäni naisista on hyvä ystäväni jolla on ylikiloja, mutta joka osaa pukeutua juurikin parhaimpia piirteitään korostaen, ja hymyilee paljon, ja säteilee onnea ja positiivisuutta.

Itse puhun sisäisen kauneuden puolesta, se on mielestäni kauneuden tavoittelussa se kaikkein tärkein elementti. Mutta ei sekään haittaa, jos vaikka ihan joskus, kun on aikaa, hankkii edes yhden tai kaksi asukokonaisuutta jotka korostavat omia parhaita puolia. Tällöin lähipiiri huomaa kuinka suorastaan säteilet.

Rakastetaan itseämme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s