Outolintu

Tänäänkin melko heikko happi, kova väsymys ja kipuja pitkin kroppaa, eli levätessä menee vappuaattokin. No, mikäs tässä , kun ulkonakin on takatalvi, Huomiseksi on luvattu lämmintä säätä, mennään kyllä kaupungille vaikka minun vointini olisi mikä tahansa, lähden vaikka sitten vihdoinkin pyörätuolissa jos tämä heikko vointi jatkuu.

Eilen katsoimme Yle Areenasta Avaran luonnon. Minua huvitti taas suuresti ne kukkoilevat lintu-urokset. En muista lajn nimeä, mutta nämä veijarit hyppivät ruohikossa tuntikausia, naaraan katsellessa kaikessa rauhassa. Se joka jaksoi hyppiä kauiten höyhenet pörhöllään, sai palkinnoksi lemmenhetken naaraan kanssa. Voi kuinka paljon helpompaa ihmisille onkaan tuo partnerin valinta! Ei tarvitse kuin tutustua, käydä muutaman kerran treffeillä ja se on siinä. Ei tarvitse pörhistellä eikä kukkoilla karvat pystyssä, ei myöskään hyppiä tuntikausia ruohikossa. Yksi ihmiselämän positiivisia puolia.

Mutta siinä ne hyvät puolet sitten olivatkin, sen lisäksi ettei tarvitse pelätä että joku hotkisee sinut yhtenä suupalana. Jos olet nainen, olet kuin lihanpala jota saa julkisesti arvostella. Varsinkin julkkisnaiset joutuvat jatkuvan arvostelun kohteeksi. Ihan kamalaa. Mitä ihmeen väliä sillä on, onko joku kauneusihanteiden mukainen, eikö se persoona ole kuitenkin tärkein? Miten jonkun yleisistä kauneusihanteista poikkeamattomuus voi häiritä jotain toista ihmistä, joka ei todennäköisesti vastaa kauneusihanteita itsekään? Miksi varsinkin julkisuuden henkilön ulkonäköä pitää arvostella, eikä ole tärkeämpää sen henkilön persoona tai ammatilliset saavutukset?

Lisäksi on vaikka kahden tunnin luennoksi saakka ihmiselämän huonoja puolia. Niihin en nyt tässä paneudu sen tarkemmin koska kaikki tietävät ne. Mutta tuo pinnallisuus. Minua on pidetty joskus pinnallisena, kun olen lapsesta saakka ollut todella kiinnostunut vaatteista, monen muun asian lisäksi. Miksi ihminen joka rakastaa vaatteita, olisi pinnallinen? Eikö kokonaisuus ratkaise? Minua on pidetty myös tyhmänä, koska olen useinmiten iloinen. Varsinkin kun olin blondi. Yhden ystäväni eksän kaveri sanoi aikanaan minusta, että olen kaikkien blondien äiti. Olin oma itseni, puhelias ja iloinen.

Ulkonäköön kohdistuvat oletukset ovat kyllä tavallaan jopa koomisia. Jos olet fiksu, et ole ylenmäärin kiinnostunut vaatteista, koska sinulla on sivistyneemmät mielenkiinnon kohteet. Miksei ihminen voisi olla kiinnostunut ns. pinnallisista asiosta sen lisäksi että hän rakastaa vaikka taidetta ja klassista musiikkia ja kirjallisuutta? Miksi ihmistä pidetään tyhmänä jos hän tykkää joskus katsella tositeeveeviihdettä tai lukee seiskalehteä? Yleistykset ja ennakkoluulot ovat mielestäni ihan kamalia. 😦

Taas lähdin aasinsillan kautta sivu-urille alkuperäisestä aiheesta, joka oli verrata ihmisen sekä eläimen kumppaninvalintatapoja toisiinsa. Mutta ei se mitään. On ihanaa antaa vaan ajatuksen virrata vapaasti.

Pikkuisen vielä on pakko purnata varsinkin naisen eloon liittyvistä asioista. Minusta on todella surullista, kuten olen aiemminkin maininnut, että varsinkin Suomessa tuntuu vallitsevan se käsitys, että naisen pitäisi arkena välttää pukeutumasta värikkäästi, tai mekkoihin, ne kuuluvat vain juhlaan. Jos joku on kellomekossa vaikka töissä, monet olettavat hänen olevan menossa juhliin. Eikö jokainen päivä saa olla mekkopäivä? Niinhän se oli vuosikymmeniä sittenkin, puhumattakaan sata vuotta sitten.

Kunpa jokaisen annettaisiin olla vapaasti oma itsensä. Itse kuulin parikymppisenä usein että olen outolintu kun en käytä farkkuja ja lenkkareita sekä huppareita kuten muut ikäiseni, vaan tykkään enemmän mekoista, korkkareista sekä jakuista ja boleroista. Mutta käytihän minä toki nitä lenkkareita ja huppareitakin, niittäin ulkoillessa! Korkkareissa on vähän hankala käyskennellä metsässä- sitä rakastan vieläkin, ja toki asianmukaisessa asussa.

Yksilöllisyys kunniaan! Ei lyödä kenellekään leimaa otsaan iän, sukupuolen tai sosiaalisen aseman perusteella, vaan annetaan jokaisen olla sellainen kuin tämä haluaa. Kunnioitetaan ja arvostetaan yksilöllisyyttä ja persoonallisuutta, vaikka ihminen poikkeaisikin yleisistä paino-sekä ulkonäköijanteista. Hymyilevä, positiivinen ihminen on aina viehättävä!!

Ai niin, iloista, persoonallista ja hymyntäyteistä vappua kaikille!

ball-1786430_960_720

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s