Viisi tapaa parantaa elämänlaatua

Sanotaan, että älä jätä huomiseksi sitä jonka voit tehdä nyt. Se on oikeastaan jo melkoisen puhkikulunut sanonta. Perää siinä minusta on, mutta ehkä jaloistaisin ajatusta vähän. Siksi kirjoitankin nyt viisi tapaa parantaa elämänlaatuaan. Nämä ovat siis vain minun subjektivisia mielipiteitäni, ja osa kantapään kautta opittuja, ja osa vasta prosessoitumassa jssain aivojeni symimmissä syövereissä. Tämä kirjoittaminen on minulle ikäänkuin terapiaa. En siis kuvittele olevani mikään ihme guru joka tietää miten elämää pitää elää. Vaan kirjoitan etupäässä hyvän elämän reseptiä itselleni. Jos joku saa kirjoituksistani ovalluksia, hyvä niin. 🙂

1. Jos haluat tehdä jotain josta olet pitkään haaveillut, joka ei loukkaa ketään eikä muutenkaan ole haitaksi kenellekään, tee se. Käy avantouinnilla, lennä pienlentokoneella, muuta tyyliäsi täysin, aja moottorikelkalla tai vesijetillä, syö ostereita. Miksi odottaa?

2. Jos sinulla on aina liian kiire niin että elämäsi stressaa sinua liikaa sinua, priorisoi. vaaditko itseltäsi kenties liikaa? Keskity olennaiseen, mutta älä unohda rakastaa myös itseäsi. Sinä tarvitset myös lepohetken, sen ihan ikioman hetken, käytit sen miten tahansa. Mieti mikä on oikeasti tärkeää ja melkein tärkeää. Syö/syökää joskus valmisruokaa ja jätä osa pyykistä silittämättä viikolla. Käytä se mukavasti. Löhöä, kuuntele musiikkia, katso lempisarjaasi, tee kasvonaamio. Hoida vain pakolliset. Maailma ei romahda jos et ehdi leipoa vieraita vasten, osta pakasteesta raakapakasteita.

3. Älä suotta hillitse positiivisia tunteitasi. Tuntuu että meidät suomalaiset opetetaan jos lapsena tyyneyteen ja joskus jopa viileyteen. Sano joka päivä läheisillesi-lapsillesi, kumppanillesi tai ystävällesi, että sinä olet minulle todella tärkeä, rakastan sinua. Itke ilosta ja onnesta. Hihku riemusta. Löydä sisäinen lapsesi, älä peitä sitä aikuisuuden viitan alle.

4. Koita pyrkiä pois liiasta ulkoaohjautuvuudesta. Kuuntele sisäistä ääntäsi ja tee niinkuin sinusta tuntuu, älä suostu kuuntelemaan muiden mielipiteitä sellaisissa asioissa, joissa niillä ei ihan oikeasti ole mitään väliä. Jos haluat värjätä hiuksesi violeteiksi, hankkia lapsen ilman kumppania, tehdä laskuvarjohypyn tai vaihtaa ammattia, tee se, jos se vain on mahdollista. Joku sanoo ettet voi tehdä sitä, jätä tämä omaan arvoonsa. Kyllä sinä voit, ja saat. Anna ihmisten puhua. Vain sinä itse tiedät, mikä tuottaa sinulle iloa. Elämäsi on sinun ikiomasi.

5. Vältä mediassa kaikkea jonka tiedät pahoittavan sinun mielesi. Jos ahdistut uutisista, älä seuraa niitä. Jos joku sanoo sinulle että olet sivistymätön kun et seuraa uutisia, älä kuuntele. Vältä netissä myös paikkoja minne kuka vaan voi kirjoittaa aivan mitä vaan, jos tiedät että ne ahdistavat sinua. Jos olet facebookissa, poista ne fb-kaverit joiden kommentit tai päivitykset tekevät sinulle pahan mielen. Vain sinä yksin tiedät mikä on sinulle parhaaksi.

horoskooppi-vihrea-puu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s