Kuinka Pin Up/ Rockabilly/ vintagesta vaikutteita ottava tyyli luodaan?

Kovinkaan monella ns. taviksella tuskin on tuosta vaan varaa uusia koko vaatekaappinsa/komeronsa sisältöä tuosta vaan. Jos on, hyvä niin, pystyt uudistamaan tyylisi kerralla. Tässä tapauksessa se on helpoin tehdä alan liikkeissä jossa myyjät opastavat sinua uuteen tyyliisi.

Itse en todellakaan kuulu näihin onnekkaisiin. Tammikuun alussa minulla oli vain kaksi kellomekkoa, olin käyttänyt niitä juhlissa- kaksissa eri häissä. Niitä ennen en ollut laittanut päälleni kellomekkoa, kynähametta tai ylipäätään mitään ko.tyylistä.

Ihan aluksi liityin fb-kirppiksille joissa myydään ko. tyylisiä vaatteita ja asusteita. Opin aika pian näkemään, mitä elementtejä tyyli sisältää. Sitten mietin vaatteilleni perusvärit. Jos vaatevalikoimassa on tietyt perusvärit ja sitten joitain muita värejä ns. mausteena ja piristyksenä, useimmat vaatteet sopivat keskenään yhteen. Minulla nämä perusvärit ovat musta, punainen ja valkoinen, mausteena lähinnä sinisen sävyjä sekä ruskeaa, lähinnä leopardikuviossa.

Tämä värijuttu pätee toki ihan ns. tavallisiinkin vaatteisiin. Opin tämän kantapään kautta, kun joskus nuorempana minulla oli kamala määrä vaatteita muttei koskaan mitään päällepantavaa. Minun kohdallani tämä johtui siitä että värien suhteen kaikki oli suloista sekamelskaa. Oli iso kasa vaatteita kaikissa mahdollisissa väreissä ja kuvioissa, mutta niiden yhdisteleminen oli vaikeaa koska perusvärit puuttuivat.

On myös hyvä miettiä, mitä kaikkea tykkää käyttää, ja tarvitsee. Onko esim. enemmän kynä-vai kellomekkoihminen, tai hame-vai housuihminen. Ja miettii myös ylä-ja alaosat mistä tykkää.  Sitten hankkii vain mieleisiään vaatekappaleita eri väreissä. Yksivärisiä sekä kuviollisia  riittävästi, että niitä on helppo yhdistellä keskenään.

Itse vältän kertomasta juuri tietyistä vaatekappaleista mitä kannattaisi hankkia, koska jokaisella on oma tyyli, ko.tyylissäkin. Huvitti, kun parikymppisenä 90-luvulla lainasin kirjastosta kirjan pukeutumisesta, juurikin helposti yhdisteltävän vaatevaraston luomiseksi. Tuo värijuttu on sieltä, ja se olikin minulle kullanarvoinen ohje. Mutta kirjassa niputettiin ikäänkuin kaikki naiset yhteen ja samaan nippuun- toimistotyötä tekevä uranainen. Kerrottiin, että naisen vaatekaapissa pitäisi olla bleisereitä, pari pikkumustaa, asiallisia hameita ja paitapuseroita sekä muutamat suorat housut sekä villatakkeja. Minä pukeuduin silloin keväisin, syksyisin ja talvisin farkkuihin ja trikoopaitoihin sekä neuleisiin, ja kesäisin värikkäisiin mekkoihin, shotseihin ja t-paitoihin, en omistanut ainuttakaan asiallista hametta, bleiseriä, pikkumustaa tai edes paitapuseroa. En tykkää juurikaan sanonnasta että jokainen tyylillään, mutta nyt sanon sen kuitenkin. Eli jokainen tyylillään. 😀

Itse sain rahaa uuteen tyyliin myymällä suurimman osan entisistä vaatteistani. Selkeintä ainakin itselleni oli, että kun oli myynyt jotain, antoi luvan itselleen myös ostaa. Näin säilytin mielenrauhani ja vältyin henkilökohtaiselta konkurssilta. 🙂

Kuten tyylikuvistani on näkynyt, itse suosin pääasiassa kello-ja kynähameita ja -mekkoja sekä korkeavyötäröisiä farkkuja. Lisäksi tykkään todella paljon pallo- eli polkadot-kuviosta sekä elöinkuosista. Käytän myös paljon boleroita. Kesäksi pitäisi hankkia jotkut kivat caprit. Mutta jokaisella on tosiaan omat lempparinsa tässäkin tyylissä. Vaatteiden ja asusteiden ei ole pakko olla juuri tietyn merkkisiä tai alan kaupoista ostettuja, ainakaan kaikkien, myös ihan ”tavallisista ” vaatekaupoista sekä (ainakin Uudenmaan alueella) löytyy kirppiksiltä vaikka mitä, esim. polkadot-ja eläinkuosisia vaatteita, tai klassisia peusvaatteita kuten paitapuseroota sekä kynähameita. Nyt on muuten 50-luku muotia, varsinkin Lindexissä oli vaikka mitä ihanuuksia. Itse en raaski uutena niitä ostaa, mutt kun ale alkaa, varmasti hamstraan! 😂

Kun hankkii muutaman suht laadukkaan vaatteen fiftarikaupoista ja loput fb-sekä muilta kirppiksiltä, niin myös rajallisella budjetilla pääsee helposti kiinni tyyliin. Sama pätee myös kenkiin ja laukkuihin.

Tässä muutamia videoita joista itse olen poiminut omannäköisiäni ideoita pukeutumiseen.

Tässä videossa alusvaatteista.

Hahaha, tuolla loppupuolella esitellyistä irto-silikonilisukkeista tuli mieleen, että kerran 90-luvulla eli kun olin parikymppinen, päätimme ystäväni kanssa lähteä ex-tempore baaariin. Minulla oli lenkkivaatteet, ja joku litistävä toppi tms., no, lainasinpa sitten ystävältä muiden vaatteiden lisäksi rintsikat, ja koska omasta takaa ei minulla ollut niihin tarpeeksi täytettä, päädyin lainaamaan tuollaiset silikonisysteemit ystävältä. Sanon vaan, että jos lainaat ystävältä rintsikoita joissa liian ison kuppikoon lisäksi myös rinnanalusmitta on sinulle liian iso, älä ihmeessä lähde baariin ja tanssi siellä korot katossa!! Nimittäin jossain vaiheessa ihmettelin, miksi jotkut katselivat lattialle ja naureskelivat. HÄRREGYYD, mun lisätissihän se siellä! Salamana nappasin tissin mukaani lattialta ja painuin naurun saattelemana, naama paloauton punaisena vessaan. Pistin lisätissit kiltisti laukkuun ja tyydyin olemaan sellainen miksi minut oli luotu. 😀

Tässä kuva vaaterekistäni, oikealta neuletakit ja neuleet, bolerot, lyhyt-sekä pitkähihaiset paitapuserot sekä muut paidat, kello-ja kynämekot, kello-ja kynähameet, tyllihameet.

20170523_092654

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s