Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet!

20170525_133429

Ostin fb-kirppikseltä vastikää tämän uuden Lady Vintagen Hepburn-mekon tummansinisenä. Olen jo jonkin aikaa etsinyt tummansinistä mekkoa, kun mulla suurin osa punavalkoisia, punamustia jne ja muutenkin värikkäitä, kaipasin yksiväristä mekkoa. Tätä samaa mekkoa voisin hankkia vaikka useamman eri väreissä. 🙂 Seeprapopot 2 euron kirppislöytö.

Tosi monta kesää olen kulkenut maximekoissa ja -hameissa se pellavahousuissa tai sitten lyhyemmän mekon tai hameen kanssa pitänyt sukkiksia. Minulla on vitivalkoinen iho joka ei rusketu, lisäksi EDS:n takia ohut läpikuultava iho varsinkin jaloissa, sekä paljon mustelmia, katkeilleita verisuonia ja suonikohjuja, niitä on ollut lapsesta asti, kun ovat tavallisia EDS-potilailla. Nyt vaan tänä alkukesänä päätin etten enää peitä jalkojani. Ne ovat osa minua kuten usein käyttämäni polvituki ja kävelykeppikin, sekä EDS: takia ihmeellisiin asentoihin taipuvat yliliikkuvat, osin jo nivelrikkoiset niveleni.

Olen onnellinen omana itsenäni, kaikkine vikoineni ja vajavaisuuksineni. Minulla on myös EDS: n takia kauneusvirheenä hampaiden epäonnistunut oikomishoito ( EDS:ssä kaikki sidekudos on liian pehmeää ja joustavaa, myös ikenet, siksi hampaat asettuvat vaikka 8:kin oikomishoitovuoden jälkeen niille paikoilleen jonne itse haluavat. Minulle jäi sikinsokin olevat alahampaat sekä ristipurenta. Vuosia yritin opetella puhumaan niin ettei alahampaat näy.

Mutta minkä ihmeen takia? Minä kelpaan läheisilleni juuri tällaisena. Mieheni, lapseni tai ystäväni eivät välitä minusta vähempää, vaikken olekaan ulkoisesti enkä myöskään sisäisesti täydellinen.

Ei ole toista sinua. Olet ainutlaatuinen. Se on vain median luomaa valhetta että naisen jotenkin niinkuin ”pitäisi” olla kauneusihanteiden mukainen ollakseen naisellinen, tai ylipäätään edes hyväksytty. Moni nainen häpeää itseään täysin turhaan. Niin tein ennen myös minä!! Mutta en enää.

Tässä minun pian 45 v.naamani ilman meikkiä. Löytyy vaikka mitä sanomista, jos tuijotetaan kauneusihanteisiin. Silmät ovat 2 tai 3 mm eri korkeudella, poskipäät eivät ole korkeat, ylähampaat erimittaiset, alahampaat epäjärjestyksessä, leuka vähän vinossa ristipurennan takia, korvat ovat eripariset, ja silmien alla alkaa jo ikä näkyä. Ja leuassa on lähes aina näppyjä jotka meikatessani tietty peitän. Mutta miksi minun pitäisi välittää niistä sekä muista kauneusvirheistäni,  tai hävetä tai jopa surra niitä? Sinunkaan ei tarvitse! Jos joku arvostelee sinua koska et ole täydellinen, ongelma on hänen, ei sinun!

20170525_140708

Minua on kiusattu todella julmasti erään poikajoukon taholta 8-17-vuotiaaksi, se loppui vasta kun muutin pois kotikaupungistani heti 18 täytettyäni. Minulle huudeltiin että sulla on iso p*rse, sä oot ruma, vinoleuka, köyryselkä, kenokaula, (Mulla oli varsinkin teininä tosi huono ryhti EDS:n takia, lisäksi minulla on skolioosi, sekin EDS:n takia) Mulle on sanottu poikien taholta että olen lauta, pyydetty pusua kaupungilla kun olet noin rumakin, kaadettu litra maitoa päähäni, huoriteltu ja sanottu että naamani on kuin petolinnun p*rse. Noista syistä minulle kehittyi äärettömän huono itsetunto, josta lopulta aikuisiässä olen parantunut. Minulle tuli myös syömishäiriö, olen käynyt vain askelen päässä kuolemasta.

Kun kirjoitin pahimmalle kiusaajalleni ( hänelle joka aloitti kiusaamiseni toisella luokalla) fb:n kautta ja kerroin mitä kaikkea kiusaaminen oli minulle aiheuttanut, kiusaaja kyllä pyysi anteeksi nätisti, mutta kirjoitti, ettei kyllä yhtään edes muista koko juttua. Näin vähäpätöinen asia se oli hänelle ja hänen kavereilleen, mutta muutti tosi pitkäksi aikaa elämäni, vuosikymmeniksi, ja on vaatinut paljon masennuslääkettä ja terapiajaksoja ja suhteita joissa annoin kohdella itseäni todella huonosti koska ajattelin etten ansaitsekaan parempaa. Myös koulutukseni vähäisyys johtui huonosta itsetunnosta. Plus moni, moni muu asia.

Kanna itsesi ylpeänä naisellisuudestasi, vajavaisuuksistasi huolimatta! Älä kuuntele muita, äläkä välitä median luomista kauneusihanteista! Laita mekko päälle , punaa huuliin ja katse kohti aurinkoa, sillä sinä olet ihana! Siksi koska olet juuri SINÄ!

Ps. Onneksi on meikit keksitty!

20170520_154817.jpg

Yksi kommentti artikkeliin ”Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s