Sovussa itseni ja maailman kanssa

Tänään on ollut aivan ihana päivä! Ollaan miehen kanssa otettu uusi grilli käyttöön, syötiin possun sisäfilettä, tuorejuustotäytteisiä herkkusieniä, grillattua kesäkurpitsaa, maissintähkiä ja halloumia yms. ja jälkkäriksi raparperipiirakkaa. Sen jälkeen musisoitiin, pääasiassa treenattiin vastikää tekemääni biisiä. Sitten saunottiin pitkän kaavan mukaan. Nyt on mieli hyvä ja masu killillään.

Tuossa eilen kirjoitin siitä, miten nuorempana olen tuntenut pelkoa ihan joka päivä, ihan siitä kaikesta mitä pahaa voikaan tapahtua. Tunsin myös huonoa omaatuntoa siitä, jos tunsin oloni onnelliseksi, samalla kun niin moni maailmassa on surullinen ja onneton, kärsii nälänhädästä, sodista, perheväkivallasta, alkoholismista tai ihan mistä vaan. En ymmärrä mistä tuollainen ajatus edes tuli päähäni, etten jotenkin ansaitsisi olla onnellinen. Kaipa se on aika tyypillistä masennukseen taipuvaisilla ihmisillä. Ehkä se on sukua huonolle itsetunnolle. Ei pidä itseään niin arvokkaana, että voisi tuntea iloa, onnea tai muita positiivisia tunteita.

Hah, olen valottanut vasta ihan hitusen siitä kaikesta mitä ajatuksissani joskus nuorempana on pyörinyt. Melkoisen synkkää. Silti päällisin puolin en ole koskaan käsittääkseni ollut negatiivinen ihminen, vaan olen kätkenyt kaiken sisälleni , ollut kuin painekattila.Minulla oli lapsena ja nuorena tapana purra omaa kättäni mieluummin kuin purkaa pahaa oloani muihin. Onneksi olen teinistä saakka kirjoittanut paljon-runoja, lauluja, päiväkirjaa. Pahus että olen hävittänyt kaikki päiväkirjat myöhemmin, tietty siksi että häpesin ajatuksiani. 😀

Olen sitä mieltä, etten olisi tämä joka nyt olen, ilman ihan kaikkea sitä, jota olen kokenut ja tuntenut. Minun piti käydä pohjamudissa ja pysyä siellä, löytääkseni lopulta henkisen tasapainon. Sillä nyt olen siinä pisteessä.

Olen sovussa itseni ja maailman kanssa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s