Pin up/Rockabilly/vintage/50´s-tyylinen pukeutuminen

Jokaisella ns.fiftarilla on oma tyylinsä, kuten myös ns. nykyaikaistakin muotia noudattavilla. Kahta samanlaista ei ole, eikä tarvitsekaan. Itse sotken sekaisin nykyaikaa ja mennyttä aikaa, mutta olen huomannut, että oma tyylini on ainakin useinmiten aika rock. Eli kaikkein sievimmät jutut eivät välttämättä ole minua varten, noin niinkuin kieli poskessa ilmaistuna. Toisaalta pidän naisellisistakin jutuista, kunhan on kuitenkin edes vähän ”asennetta” mukana. 😀

Tässä Cherry Dollface kertoo vinkkejä, miten tuoda vaikutteita em.tyyleistä, ihan omaan arkityyliinsä. Jos se vain on mahdollista, osahan tietty joutuu käyttämään työasua, tai työ ja harrastukset ovat sellaisia joihin em.tyylinen pukeutuminen ei sovellu. Itsehän olen ihan kotikissana, niin voin pukeutua ihan miten itse lystään. Tosin lyhyitä shortseja en käytä koskaan, en tunne oloani niissä enää tällä iällä kovinkaan mukavaksi. Itselleni onkin hyvin tärkeää, että tunnen oloni hyväksi vaatteissani, ja mielestäni se onkin ehkä tärkein kriteeri, kun valitsen asua.

Tässä Cherry kertoo itselleni kaikkein mieluisimmasta, eli rockabillyhenkisestä tyylistä:

Cherry kertoo tässä, miten kylmällä säällä voi pukeutua rockabillyhenkisesti:

Itse aloitin uuden pukeutumistyylini viime talvena helmikuussa. Hankin vintagehenkisen, leveähelmaisen villakangastakin heti kättelyssä. Käytin suht tummia ja pitkähihaisia kellomekkoja neuletakin ja saapikkaiden kanssa, usein myös kynähameita tai -mekkoja. Halterneck-mekkojakin käytin esim. viihteellä, yhdistäen mekkoon esim.neuleboleron.

Tässä Cherry neuvoo miten voi pukeutua ko.tyylejä noudattaen, mutta edullisesti:

Itsehän oman pienen budjetin. Ostan suurimman osan vaatteistani fb-kirppiksiltä, nimeltä Säännötön pin up Kirppis ja Pin up kirppis. Lisäksi käyn paljon kirppiksillä ”livenä”. Kaikilla paikkakunnilla ei kirppiksiltä löydä kovinkaan paljon hyväkuntoista vaatetta, mutta varsinkin Uudenmaan alueella on monta isoa kirppistä joista löytää hyväkuntoisia vatteita edullisesti. Omat suosikkini ovat Viirin Kirppis Nurmijärven Klaukkalassa, Akseli Espoon Mankkaalla, Tingi & Tongi Hyvinkäällä sekä Femmatorit sekä Tuusulassa että Riihimäellä. Kello-tai kynämekkoja olen löytänyt vain pari, eli niitä ei kovin usein tule vastaan. Mutta kynähameita, polkadot-kuvioisia hameita, mekkoja tai puseroita sekä huiveja sekä erilaisia boleroita löydän todella usein. Myöskin vintagelaukkuja olen löytänyt paljon. Korkeavyötäröisiä farkkuja löytää joskus, kuten myös  vintagetakkeja että kellohelmaisia pidempiä takkeja.

em.tyylisiä vaatteita myyviä nettikauppoja on paljon. Tässä listaan joitakin niistä. Juuri nyt on muuten ale-aika!

https://helmathulmuten.wordpress.com/2017/04/21/linkkeja/

Tässä helppo fiftarilook:

http://www.emp.fi/blog/vaatteet_ja_tyyli/vaatteet_ja_muut_tuotteet/helppo-ja-raikas-fiftarilook/

Juuri nyt fifitarihenkinen pukeutuminen on muotia, eli sitä löytää myös vaikka ihan Zalandolta:

https://www.zalando.fi/fiftarityyli/

Minulla on tänään kotipäivä-eilen pidettiin tyttöjen kanssa vaatevaihtarit, ja olen vieläkin ihan sippi. Vaatteiden sovittelu käy työstä! Laitoin ihan vaan pikameikin, että saan näyttää ystävältäni eilen vaihtarina saamani ruutupaidan sekä kirppikseltä 50 sentillä löytämäni korvikset. 🙂

20170721_134008.jpg

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s