Mikä tekee asusta Pin up/ Rockabilly-tyylisen?

Pitääkö vaatteessa lukea esim. Colletif, LindyBop, Hell Bunny, Heart & Roses, Lady Vintage tms. että se käy pin up/ rockabillytyyliin? Vai käykö ihan ns.tavallisen merkkiset vaatteet, ei varsinaisesti Pin up-tyylisiä vaatteita tekevät merkit? Esim. H &M, Lindex yms.

Tämä on sitten vain minun subjektiivinen mielipiteeni. Mutta minusta vaatteen merkki ei ole oleellinen, vaan sen malli/kuosi/väri , ja se mitä siihen yhdistelee. Esim. klassisista vaatteista saa Pin up- tyylisellä kampauksella, koruilla, laukulla ja kengillä helposti pin up-tyylisen kokonaisuuden. Ihan riippumatta mistä vaate on ostettu.

Tässäpä yksi esimerkki. Otetaan paitapusero. Ihan tavallinen sellainen.

Valkoinen_kauluspaita_rajattu_saeaedetty_m

Tuossa ei vielä ole mitään pin upia. Lisätään siihen kynähame.

S0000007090029_F_W40_20131107151933.png

Tämäkin on vielä ihan tavallinen asu, jos siihen yhdistää nykyaikaiset ja hillityt asusteet, meikin sekä kampauksen. Mutta lisätäänpä kuitenkin nämä:

312425_2_3_1polka-dot-shoes23829466-61893c1a_1024_1024
valkoinenkukka1

 

Siinähän on Pin up-tyylinen kokonaisuus. Tai jos ei ole varaa hankkia asusteita uusina, niin niin suunnataanpa kirppikselle, joko fb- tai ns.kivijalkasellaiseen.

ac2274red_newlistswaselius2Punanen laukku

Eli minun mielestäni Pin up- tyyliin käy kyllä myös ihan ”tavalliset vaatteet”, kun katsoo että malli /väri on sopiva. Itse olen löytänyt kirppiksiltä myös paljon leo- tai polkadot-kuosisia yläosia tai kotelomekkoja. Tai yksivärisiä kotelomekkoja. Ja kello/puolikellohameita, kynähameita, erilaisia bikertakkeja, poplareita, ison kasan tyyliin sopivia kenkiä ja laukkuja, koruja ym. ym.,

Minusta Pin Up- tyyli ei välttämättä vaadi paksua kukkaroa, vain mielikuvitusta, ja myös tietty aikaa, jos ei ole rahaa mennä siitä missä aita on matalin, eli ostaa ihan kaikkea uutena alan liikkeistä. Minulla ei ainakaan ole.

Minusta klassikoilla pääsee hyvin alkuun. Jos  oma tyyli on rokimpi, niin esim.korkeavyötäröiset farkut, tennarit, joku toppi tai t-paita sekä vaikka bikertakki päälle. Tyyliin sopivaa kampausta unohtamatta, vaikka ihan vaan etutukka tötterölle, bandanahuivi ja vaikka korkea ponnari.

S0000006674272_F_W40_20150428134606DSCN7152download (3)images330380c-empimages (1)converse-tennarit-musta-122837

Yhdistelytaito on minusta tärkeä. Alemmassakin kokonaisuudessa on paljon ns. klassisia vaatteita ja asusteita, mutta pienillä jutuilla asusta saa rockabilly/ 50`s -henkisen, esim. koruilla, huivilla ja kampauksella.  Esimerkissä farkut ovat Collectifin Rebel Katet, eli nimenomaan 50`s-tyyliset, mutta mitkä tahansa korkeavyötäröiset, kapea-tai suoralahkeiset tai sitten todella farkut käyvät.

Toteuttakaamme tyyliämme siten, kuin parhaaksi näemme. Pääasia että itse viihdyt, ja tunnet olosi upeaksi!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s