Eroon ylikiltteydestä

Oletko hyvin kiltti ihminen, joka yrittää miellyttää muita unohtaen itsensä? Jos vastasit kyllä, luehan alla oleva  lainattu teksti. Lähdelinkki teksin alla.

 ”Jos yrität miellyttää muita, niin pidä huoli siitä ettet tee sitä oman itsesi kustannuksella. Ylikiltteys on tietynlainen persoonallisuushäiriö, joka on verrattavissa läheisriippuvuuteen. Ylikiltillä ihmisellä on olemassa kaksi eri minää. Toinen minä pitää huolta muiden hyvinvoinnista ja toinen omastaan. Jos et pidä omia puoliasi, niin kukaan muu ei pidä niitä puolestasi. Pitää ensiksi pitää huoli omista asioistaan ja sitten vasta stressata muiden asioista.

 Se, joka on kaikkien kaveri, ei ole kenenkään kaveri. Kaikista ihmisistä ei tarvitse pitää, sillä useimmat eivät pidä edes itsestään. Siksi tulisi ensisijaisesti huolehtia vain omista asioistaan. Kiusaaminen ja ylikiltteys johtaa vain vihaan, katkeruuteen ja itseinhoon. Sinun tehtäväsi tässä maailmassa on pitää itsestäsi, ei vihata.

 Tätä voi kutsua myös rajoittavaksi mieleksi. Rajoittava mieli voi liittyä joko menneisyyteen (ikäviä muistoja) tai sitten tulevaisuuteen (ylianalysoi tapahtumia). Menneisyyden traumat voivat rajoittaa itseä niin että ihminen ajattelee, että ei minusta ole mihinkään. Tämä on vain rajallisen mielen, eli muiden etuja ajavan minän käskevä ääni. Sitä ei tarvitse tai pidä kuunnella.

 Ylikiltti ihminen voi ylianalysoida tulevaisuuden suunnitelmiansa siltä pohjalta miten omat tarpeet ja unelmat soveltuvat maailman tai muiden ihmisten todellisuuteen. Tämäkin on vain sairaan minuuden, eli rajoittavan mielen käskyjä, joista tulee irtautua. Niitä ei pidä kuunnella.

 Toisten kiusaaminen on addiktio, joka johtaa vain katkeruuteen, vihaan ja itseinhoon. Kaikista ihmisistä ei tarvitse pitää, mutta sinun on annettava heille anteeksi ja oikeus elää sellaisina keitä he ovat. Lopeta muiden häiritseminen, sillä se tie vie vain katkeruuteen. Samoin ylikiltin ihmisen on lopetetta olemasta kynnysmatto, koska muiden mielisteleminen on tie joka vie vain yhteen suuntaan ja se on katkeruus.

Monet ihmiset ovat nielleet yhteiskunnan propagandan ja antavat ulkoisten tekijöiden kuten suosion ja ulkonäön määrittää sen keitä he ovat. Oikeasti onnelliset ja sosiaaliset ihmiset määrittävät itsensä omien kykyjensä ja lahjojensa mukaisesti ja osaavat viettää aikaansa myös yksin. He osaavat virikkeistää itsensä ja olla myös yksin, viettäen aikaansa vaikka meditoiden. Meditointi on kuin painonnostoa mielellä. Jos osaa fiilistellä ja meditoida, niin se voi johtaa rikkaaseen sisäiseen maailmaan.”

Linkki lainattuun tekstiin löytyy täältä:

http://krusi.suntuubi.com/?cat=6&lang=fi&id=254

Miten sitten ylikiltteydestä muututaan aidosti kiltiksi? Sellaiseksi joka on mukava , empaattinen ja ystävällinen, mutta rakastaa myös itseään eikä halua miellyttää muita oman henkisen hyvinvointinsa kustannuksella. Rajojen vetäminen ja se, että osaa sanoa ei, ei ole ilkeän ihmisen merkki, vaan itseään rakastavan ja kunnioittavan.

Tässä linkki loistavaan, aiheeseen liittyvään kirjaan, Stefan Eirhornin Aidosti kiltti. Itseltäni löytyy se, ja olen lukenut sen monta kertaa.

https://www.booky.fi/tuote/einhorn_stefan/aidosti_kiltti/9789511211464?gclid=Cj0KCQjw0K7NBRC7ARIsAEaqLRFunX7pbOBUYCK1oEz1KEWuSqOdQKfaPaVawi6eEuk_Z8TWM7I7ODkaAs5kEALw_wcB

Itse olen ollut ylikiltti juuri yllä olevan tekstin tavalla. Kun huomasin että kärsin siitä itse, aloin työstää asiaa. Mutta ihan liian myöhään! Minulla on ollut muutama epäterve pareisuhde joissa olen ollut alistettu. Mutta onneki tein lopulta viimeisimmästä lopun, lapseni isän kanssa. sen jälkeen tulikn jonkin ajan päästä kuvioihin nykyinen aviomieheni. ❤

Jos kärsit kiltteydestäsi, suosittelen sinulle lämpimästi tuota kirjaa! Se minun silmäni avasi lopulta. Muista rakastaa itseäsi, ja vetää rajat. Kiltti saa olla, mutta aidosti kiltti. Silloin osaa sanoa myös EI. Se on pieni sana, mutta ainakin minulle se on aikanaan ollut kaikkein vaikein sana kaikista.

Enää ei ole. Ja kaverisuhteet jotka eivät ole olleet vastavuoroisia, eliovat perustuneet siihen että toinen käyttää minua jollain tavalla, olen päättänyt tässä noin 2 vuoden aikana. Mutta tosiystävät ovat jääneet, ja olen myös saanut uusia ystäviä tämän fiftariharrastukseni myötä. Vastavuoroisuuteen perustuvia, tietenkin, ❤

sormet

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s