Voinnin totaalinen romahdus

Minulla on tämän viikon aikana kunto mennyt tasaisesti alaspäin, siksi en ole pahemmin jaksanut kirjoitella enkä ottaa tyylikuvia.

Eilen sitten kunto romahti totaalisesti, ihan samalla tavalla kuin viime vuoden lokakuussa, yhdessä yössä. Jouduin silloin jättämään uudelleenkoulutukseni eli merkonomiopinnot kesken, 4 kk ennen merkonomiksi valmistumista. Sain silloin lääkäriltä b-lausunnon, etten ole enää ollenkaan kykenevä työhön enkä opiskelemaan.

Tänään on ehkä vielä heikompi vointi kuin eilen. Eli minusta on tullut parissa päivässä 99,9 % invalidi. Lihasvoimat ovat ihan kokonaan poissa, en pysty kannattelemaan kunolla edes haarukkaa.

Viime vuotisen romahduksen aikana jaksoin vielä käydä asioilla rollaattorin kanssa hitaasti kävellen, mutta nyt olen täysin pyörätuolikunnossa. En kykene itse kelaamaan, eli tarvitsen apua koko ajan. Mies auttaa minua viikonlopun, ja jos tämä jatkuu, soitan maanantaina vammaispalveluun ja koitan saada avustajan mahdollisimman pian. Siihen asti pystyn käydä asioilla isäni kanssa, niin että hän työntää minua pyörätuolissa.

Tämä ei enää ollut minulle mikään shokki. Olen tiennyt jo muutaman vuoden, että notkahdus huonompaan voi tulla ihan minä hetkenä hyvänsä. Jokainen päivä voi olla minulle viimeinen päivä jolloin kävelen muualla kuin kotona hitaasti rollaattorilla. Siksi olen halunnut elää täysillä kun vain olen voinut, ja tehnyt niitä asioita joista eniten pidän. Eli laittautunut pin up/rockabilly/vintagetyyliin, ottanyt poseerauskuvia, käynyt kirpiksillä, tavannut ystäviä, treenannut laulamista, tehnyt kevyitä kotiaskareita.

Nyt on aika levätä, ja jos tämä huono vointi jatkuu, alan tehdä niitä asioita joista pidän ja joita pystyn tässä kunnossa tekemään. Eli kirjoittamaan mietteitäni tänne blogiini, katsomaan Netflixistä sarjoja ja netistä tv-ohjelmia, ja neulomaan. Viimeksi neuloin huonon kauden aikan yhteensä 12 neuletyötä. Nyt en ole tänä syksynä vielä neulonut kuin yhtä sukkaa puoliväliin saakka, mutta aion jo tänään jatkaa sitä, ja alkaa suunnitella muita neuletöitä.

Mies kävi eilen ostamassa meidän yhteisen joululahjamme hiukan etukäteen. Mutta se on niiiiiin WAU! Niittäin Compact studio kit- valokuvaus-studiotarvikkeet Verkkokaupasta.
Falcon Eyes studiosetti

Linkki:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/31245/dkqgn/Falcon-Eyes-SSK-3150D-studiopaketti.

Paketissa ei ole kuvan mukaista taustapaperirullaa, vaan musta ja valkoinen taustakangas sekä tline niille, vaikka kuvassa näkyy paperirulla. Itse en oikein ymmärrä, ettei laiteta kuvaa juuri myytävästä tuotteesta, odotimme tuollaista rullaa kuin kuvassa. Taustakankaat ovat toki kestävämpiä, mutta niissä on ihan hirveä silittäminen. 😀

Olemme testanneet settiä jo eilen vähän, ja tuli kyllä hyviä kuvia!! niitä en kuitenkaan vielä julkaise, sillä en jaksanut pätkääkään laittautua testikuviiin. Mutta jatkossa tulen ottamaan etälaukaisimella entistä laadukkaampia kuvia sisätiloissa! Ihanaa!

Kyllä minä uskon, että tämä olo on väliaikainen, enkä vielä suunnittele elämään ilman vaatekuvia. Kyllä se jossain vaihessa kuitenkin onnistuu. Se ”hyvä” puoli EDS:ssä on, että huonommat kaudet eivät vlttämättä ole lopullisia. Saattavat tietty olla joskus, mutta minulla ei ole ollut. Siksipä on vielä toivoa kunnon paranemisesta. 🙂

Tänään kuitenkin lepään, ja katson tämänhetkistä lempisarjaani Netflixistä, Once upon a time eli Olipa kerran. Se on aivan ihana fantasiasarja, menee kyllä katsomissani sarjoissa top vitoseen! Minä rakastan scifiä ja fantasiaa, sekä elokuvia että sarjoja! Tämän lisäksi lempparisarjojani ovat olleet Netflixissä Arrow. Flash, Legends on tomorrow, Frequenzy, Orphan Black, Grimm, Scorpion, Timeless. HBO:lla olen tykännyt eniten sarjoista Supergirl ja 12 apinaa. Molemmat sfifiä/fantasiaa.

Kaikista tärkeintä on nyt koittaa pitää mieli rauhallisena. Stressaaminen vain pahemntaa vointiani. Nyt on aika vain levätä, ja armahtaa itseään. Enkä väsy toivomasta että tämä huono kausi menee taas pian ohi. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s