Sapekas kissa ja sappisapuskaa

Nyt on taas mennyt muutama päivä vatsakivuissa, kova kipu tulee nykyään oikealle kylkiluiden alle joka kerta 1-2 h sen jälkeen kun olen syönyt, ja on voimakkuudeltaan jotain ihan käsittämätöntä, vetelee jo vertoja synnytyskivuille. Tänään kaksikin eri lääkäriä-ensin terveyskeskuksessa päivällä ja sitten vielä illalla päivystyksessä – on tutkimusten perusteella todennut että minulla on sappikiviä, oiret ovat selvääkin selvemmät. Nyt minulla on kiirellinen lähete ultraan, ja jääkaappi täynnä terveellistä, vähärasvaista ja helposti sulavaa sappisapuskaa.

Nyt vaan odottelen ultraa sitten, ja kun kipu tulee, otan vähän parempaa kipulääkettä kuin aiemmin. Jos sappikiviä tosiaan on, tulee leikkaus koska oireeni ovat niin pahat. Kohta tuo mahani jo melkeinpä niin täynnä arpia että sen päällä voisi pelata ristinollaa. 😀

Mutta sappirakon tulehdusta minulla ei ole, ja kivet mitä todennäköisimmin ovat kiltisti sappirakossa, eli kipu ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä aiheuta mitään katastrofia. Nyt on huomattavasti parempi fiilis, kun tietää mikä on, ainakin 99,9% varmuudella. Toissa viikolla oli tilanne eri, kun ei ollut aavistustakaan, ja kuvittelin tietty kaiken mahdollisen syövästä lähtien. Ultrahan se sitten tietty vasta ratkaisee, tai tähystys ainakin, mutta onneksi on jo selkeääkin tietoa.

Meidän terassilla päivystää muuten nykyään harva se päivä varsin sapekas kissa. 😀 Se ilmestyi sinne muutamia päiviä sitten, kun olin tupakalla. (pitäisi lopettaa, tiedetään 😦 ) Se meni oven eteen ja naukui vaativalla äänellä , selvästi halusi sisään. Kun avasin oven, se meinasi luikahtaa mukanani, mutta tuli toisiin ajatuksiin kun näki meidän karvamaakarit.

Sen jälkeen se on ilmestynyt joka päivä terassille, eikä laske minua sisään!! 😀 Kun alan lähestyä ovea, se alkaa sähistä! Tänään kun mies teki kotona töitä, minun piti soittaa hänelle että tulee laskemaan minut sisään, kun se turjake ei laske minua!  Mies kun ilmestyy näköpiiriin, se luikkii häntä koipien välissä karkuun, mutta minua se ei pelkää, vaan uhittelee! 😀

Se vaikuttaa nälkäiseltä kun pyytää sisään, ei vaan viitsisi ruokkia kun ei tiedä onko se jonkun oma, varmaankin on. On tässä kissoja pyörinyt, muttei kukaan ole vaatinut yhtä määrätietoisesti päästä sisään. Ajattelin että laitan kylän fb-ryhmään miehen ottaman kuvan kissasta, ja kyselen onko sillä kotia, ettei vaan koditon ole. Kaulapantaa ei ole ja korvat ovat riekaleina, selkeästi aikamoinen tappelupukari. Silti siitä löytyy pehmeyttäkin, antaa kyllä silittää, kunhan sille puhuu nätisti. 😀 Mutta täytyy kyllä selvittää onko sillä koti!

Sen jälkeen kun tulin päivystyksestä, en ole uskaltanut syödä kuin vähän hedelmiä. En tietenkään omenaa, enkä banaaniakaan, se on tehnyt minulle oireita. Ja join vähän mehukeittoa. Jotenkin syöminen pelottaa, kun tänään on joka kerta tullut ihan karmaisevat kivut, ihan normaalista kotiruuasta. Huomenna ajattelin tehdä kasvissosekeittoa, se on ainakin lempeää vatsalle, kun ei ole mitään ”väärää” mukana. Nyt ajattelin vähän aikaa kokeilla olla ilman ruisleipääkin, kun kuulin että se tekee monelle sappipotilaalle oireita. Vehnästä minulle on tullut oireita jo pitkään. Ei varsinaisia kipukohtauksia kuin vasta toissa viikolla, mutta lievempiä vatsakipua sekä turvotusta.

Tässä mennään nyt terveyden ehdoilla niin voimakkaasti, että en ole pystynyt toimittamaan arvomiani huulipuniakaan kahdelle onnekkaalle- mutta teen sen heti kun kynnelle kykenen! Ja muuttumisleikki toteutetaan Tanjan kanssa kunhan hän kotiutuu lomamatkaltaan, ja kunhan minä olen sappirakkoa köyhempi. 🙂

Eilen otimme koekuvia uudessa valokuvaus-studiossamme! Kyllä vaan tuli hyviä, noin niinkuin valotukseltaan yms., eikä varjoja missään! En vaan niitä viitsi vielä julkaista, kun lookini oli jokseenkin räjähtänyt, kuten arvata saattaa, kun sairastellut olen tässä enemmän tai vähemmän. Mutta kyllä täältä vielä noustaan!! Välillä sapekasta sappipotilasta sapettaa, mutta seuraava päivä on aina yleensä parempi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s