Eläke!

Niin se vaan nyt kuulkaa kävi, että 6 kk sairasloman ja 2 v 7 kk kuntoutustuen jälkeen minulle myönnettiin työkyvyttömyyseläke! Ei enää 4-8 kk välein sitä paperirumbaa ja jännittämistä meneekö kuntoutustuki läpi vai tuleeko hylsy, ei enää ikinä! Olen niiiin helpottunut! En ihan ehtinyt toimittaa lausuntoa kuudennestatoista diagnoosistani-sappikivistä, 15 riitti!

Olen onnellinen ja helpottunut, mutta samalla on vähän surullinen olo kaikkien niiden puolesta, jotka eivät työkyvyttömyyseläkkeelle sitkeästä yrittämisestä huolimatta pääse. Takaraivossa on vähän huono omatunto siitä että olen niin iloinen. Se vähän laimentaa iloani. 😦

Minun köy aika pitkälti kiittäminen omalääkäriäni, joka ei pidä EDS:ää roskakoppagiagnoosina kuten vielä niin harmillisen moni lääkäri tekee. Tietty minulla painaa vaa’assa monta muutakin juttua, ja siksi ehkä jouduin odottamaan eläkettä näinkin vähän aikaa. Ehkä minä kuitenkin sallin itseni olla iloinen, ainakin pikkiriikkisen, ja samalla toivomaan että muutama läheiseni saisi mahdollisimman pian kokea saman helpotuksen ja ilon tunteen.

Tänään laitoimme astetta fiinimpää iltapalaa eläkkeeni kunniaksi- vaikken minä tosin sappikivistäni johtuen voi läheskään kaikista pöydän  antimista nauttiakaan.

20171201_182520.jpg

En ole juonut viime päivystysreissun jälkeen tippakaan kahvia koska se sai aikaan kipukohtauksen-tänään uskaltauduin juomaan noin 1,5 dl kahvia ja voi että se maistui hyvältä! Sappirakkoon vihlaisi vain pari kolme kertaa, muttei sen enempää!

Onhan tämä kyllä rankkaa, olla erittäin tiukalla ruokavaliolla jossa ei saa syödä mitään hyvää, ellei halua kauheita kipuja. Mutta toivon että pääsen jossain vaiheessa sappirakostani eroon! Jos ei leikata ennen joulua, minä tulen joulupöydässä puputtamaan rasvatonta raejuustoa, salaattia ja sentin palaa kalkkunaa joulupöydässä, ja ehkä vähän rosollia josta on nypitty suolakurkunpalat pois. Ehkä myös ihan pikkulusikallinen porkkanalaatikkoa. Mutta leivonnaisiin ei passaa koskea, eli ei joulutorttuja eikä -pipareita. No , ehkä terveellinen ruoksvalio ei ole pahasta, kun minulla on ruokavaliossa aika paljon ollutkin patantamisen varaa. En ole perso muulle kuin makealle, eli syön kevyttä ruokaa pääasiassa, sitten mussutan leivonnaisia ja karkkia. 😂

Pitihän se kuohariakin ostaa eläkepäätöksen kunniaksi, ja löysin oikein hienon pullonkin!

20171201_165302.jpg

Nauttikaa perjantai-illasta! Niin teen minäkin! Nimim. Onnellinen Oloneuvos. 😀

20171201_165746.jpg

 

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Eläke!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s