Jouluvalmisteluita ja ihmeen hyvä vointi

Tänä vuonna aloitimme jouluvalmistelut hieman myöhemmin kuin aiemmin, yleensä aloitamme heti joulukuun alussa. Alkukuu on mennyt aika pitkälti minun mahakipuuni keskittyessä. Mutta lauantaina oli ihmeellisen hyvä vointi, kaikin puolin! Ei koskenut mihinkään, eikä ollut myöskään lihasheikkoutta tai -kipuja. Lisäksi tunsin oloni virkeäksi ja energiseksi.

Mies laittoi aiemmin viikolla jo jouluvaloja pihalle ja ikkunoihin. Koristelimme (teko)kuusen yhdessä miehen, pojan ja myös kissojen kanssa. Varsinkin pikku Säde oli innoissaan nähdessään ensi kertaa joulukuusen! Kauan eivät alimmat koristeet oksilla viihtyneet, siitä piti Säde huolen. 😀 Tässä Säde vielä vain ihmetteli kuusta, Valoa sen sijaan kuusi ei jaksanut kauheasti kiinnostaa, olihan se sille jo tuttu juttu.

IMG_9290.jpg

Koska tämä joulukuun alkupuoli on tosiaan aika pitkälti mennyt minun sappikiviäni ihmetellessä, emme tänä vuonna tehneet itse taikinaa kuten yleensä, vaan ostimme sen valmiina. Omatekoinen on minusta kyllä todella paljon parempaa, mutta ehkä ihan hyvä näin, niin ei tullut hankittua mahakipua piparinsyönnin takia. 😀

Ainut seinä talossamme mitä vielä emme ole maalanneet tai tapetoineet uusiksi, on tuo keittiön ikkunaseinä. Siihen tulee aikanaan valkoinen kuvioitu tapetti, samanlainen kuin olohuoneessamme. Puolipanelointi saa lähtöpassit.

Olemme haaveilleet uudesta ruokailuryhmästä, sillä tuolien päälliset ovat jo melko kulahtaneet, ja pöytäkin saisi mielestämme olla tummemman sävyinen. Mutta kun ostaa rintamamiestalon, on vaan ihan pakko priorisoida hankintoja. Pöydän ja tuolien vuoro on sitten joskus tulevaisuudessa kun tärkeämmät hankinnat ovat tehty.

IMG_9293

Joulupiparit teemme aina koko perheen voimin.

IMG_9295
Pari viikkoa sitten keksin, että kokeilen leikata Vilin hiuksia lyhyemmiksi. Hänen hiuksensa ovat todella paksut, tuuheat ja luonnonkiharat, ne antavat aika paljon anteeksi, niin että kokemattomampikin uskaltaa tarttua saksiin. Suoria hiuksia en kyllä todellakaan uskaltaisi leikata! 😀

Minulle oli piparien kuorruttaminen hieman rankkaa, tuubeja sai puristaa ihan toden teolla. Täytyy ainakin ensi vuodeksi kehittää joku tuubinpuristinsyysteemi, kun lihasvoimani heikkenevät pikkuhiljaa. Kyllä se kuitenkin jotenkuten onnistui, vaikka jälki ei konditoriatasoa ehkä ollutkaan.

IMG_9300IMG_9303

Hymypoika ❤

IMG_9304 (1)

Karvinen…eikun Valo. Jos ei Valo olisi niin tottunut nimeensä, vaihtaisimme sen Karviseksi. Olen lukenut, että Karvisen piirtäjä on ottanut hahmoon vaikutteita Maine Coon-rodusta. Mutta minusta Karvinen voisi olla ihan yhtä hyvin myös persialainen, kuten Valo. 😀

IMG_9309

Vaikka enkelit mielletään usein joulukoristeiksi, minun pikkuhiljaa karttuva enkelikokoelmani on esillä ympäri vuoden. Aiemmin keräsin myös kissa-koriste-esineitä, mutta luovuin suurimmasta osasta, koska ne eivät vain enää yksinkertaisesti mahtuneet minnekään. Nämäkin saavat ehkä jossain vaiheessa väistyä tästä, koska tämä eteisen seinusta on ainut paikka mihin meillä mahtuisi kiipeilyteline kissoille. Nämä enkelit pääsevät sitten kirjahyllyssä olevaan lasivitriiniin. Niistä ei aio luopua koskaan. Olen tykännyt enkeliesineistä oikeastaan aina. Enkeliesineet tuovat mielestäni rauhallisen ja levollisen olon, varsinkin kun on vähän AD/HD-taipumusta kuten minulla. Lisää enkeleitä löytyy meiltä tauluina sekä pojan että meidän makuuhuoneestamme.

IMG_9311

Viime perjantaina tapahtui jotain ihan ihmeellistä! Minulla alkoi sappikipukohtaus ihan samaan tapaan kuin nyt useimpina päivinä neljän viikon ajan on tehnyt, noin 1-2 h syömisen jälkeen tuli vannemainen kipu oikean kylkikaaren alapuolelle. Samalla vatsa alkoi turvota ja lämpö nousta. Kun lämpö oli lähellä 38 astetta, se alkoikin yhtäkkiä laskea. Samalla kipu loppui kuin seinään! En ollut vielä ottanut särkylääkettä, vasta suunnittelin- halusin nähdä miten korkealle kuume nousisi, koska korkea kuume olisi voinut olla merkki siitä että sappirakko olisi tulehtunut. Vielä se ei ole ollut, CRP on ollut koko ajan normaali.

Kun oireet menivät ohitse, niitä ei ole sen koommin kuulunut! Olen ihan tahallani viikonlopun aikana testaillut syömällä ja juomalla sellaista mikä aiemmin on saanut kipukohtauksen alkamaan, esim. kahvi ja ruisleipä sekä mikä tahansa missä on rasvaa. Ei mitään kipua! Nyt olen ymmälläni! En ole löytänyt netistä tietoa, voivatko sappikivet poistua itsekseen. Sen tiedän että virtsakivet voivat niin tehdä, mutta sappikivistä en ole ainakaan koskaan kuullut että ne olisivat poistuneet ilman leikkausta. Varsinkin kun oireet ovat minulla olleet todella voimakkaat nyt kuukauden verran. Saa nähdä näkyykö keskiviikkona ultrassa mitään, jännityksellä odotan! Minä niin toivon että ne olisivat hävinneet!

Ai niin! Tilasimme vihdoin hääkuvat! Emme käyneet valokuvaajalla, vaan valokuvausta taitavat ystävämme ottivat meistä hääkuvia mökkirannassa. Tämän kuvan valitsimme ns. viralliseksi hääkuvaksemme. Ihastuimme heti sen 40-luvun suomifilmimäiseen tunnelmaan.

hääkuva

Reipasta viikon alkua kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s