Päivä Helsingissä

Vietimme lauantaina kivan päivän Helsingissä. Teimme jouluostoksia, ja sllä aikaa kun mies kävi minulta salaisilla jouluostoksilla, minä kävin Fredrikinkadun UFF:illa, jossa on erillinen osasto vintagevaatteille. Sitä suosittelen lämpimästi kaikille vintagevaatteista pitäville! Hinnat ovat huomattavasti edullisempia kuin vintagevaatekaupoissa, mutta sieltäkin voi löytää helmiä jos jaksaa penkoa! Minä löysin miehelle villaslipoverin ja itselleni leokuvioisen paitapuseron, arviolta noin 70-luvulta.

Shoppailun jälkeen menimme Albertinkadulle Rivolettoon syömään. Olimme varanneet sieltä pöydän. Suosittelenkin lämpimästi pöydän varaamista etukäteen Helsingin ravintoloista, jos ei halua odottaa vapautuvaa pöytää.

20171218_075539
Ylläni oli kirppikseltä löytynyt HM:n polkadotkuosinen paitapusero-samantyylisiä on muuten nyt paraaikaikaakin siellä myynnissä! Nyt on onneksi 50-luku muodissa, ja em. tyylisten yläosien lisäksi on runsaasti tarjolla esim. kynähameita sekä eläin-ja polkadotkuosisia vaatteita. Polkadot-paidan lisäksi minulla oli musta kynähame ja 60-luvun tyyliset saappaano.

Kirsikkakaulakoru sekä -korvikset ovat fb-kirppikseltä.

20171218_092118
Suosimme mahdollisimman pieniä ravintoloita, jollainen Rivolettokin on. Se on mielestäni todella viihtyisä, ja ennen kaikkea kun ihmisiä ei mahdu kovin paljoa, ei metelikään ole samaa tasoa kuin isommissa ravintoloissa. Palvelu oli todella ystävällistä ja ruoka tuli nopeasti, kun menimme sinne heti kun se avattiin klo 15.

20171218_080344
Minun tilaamani pizza oli nimeltään Contessa di Bosco. Siinä oli tatteja, kalamataoliiveja, mozzarellaa, kurpitsansiemeniä ja tryffeliöljyä.

20171218_075614
Mies tilasi pizzan Uomo d’erba -Haudutettua pinaattia (sis.muskottia ja sipulia), artisokkaa, vuohenjuustoa, rucolaa, pinjansiemeniä, basilikaa ja valkosipulia. Hetken pizzojamme maisteltuamme päädyimme vaihtamaan pizzoja, ja toistemme pizzat maistuivatkin meille paremmin.

Jälkkäriksi otin Tiramisun, joka oli todella hyvää- ei liian makeaa! Monesti tiramisu tehdään makuuni liian äiteläksi.

20171218_080316

Pizzojen jälkeen päätimme lähteä todella pitkästä aikaa käymään lempikaraokebaarissamme Anna K:ssa. Se on pien mutta siksi siitä pidämmekin, siellä pääsee laulamaan enemmän kuin kerran illan aikana, toisi kuin monissa isommissa paikoissa.

20171218_075937

20171216_163805
Tapasimme Anna K:ssa myös ystäviämme, ilta oli aivan mahtava! Käymme ulkona aika harvoin, pari kertaa vuodessa, mutta huomasimme taas kerran viihtyvämme pienissä karaokepaikoissa parhaiten.

Jos tykkää laulamisesta, kaikkein nopeiten pääsee laulamaan täällä:

https://singa.com/fi

Singassa on kuukausimaksu joka on kympin luokkaa. Meillä on kotona pieni mikseri ja mikrofoni, ne on liitetty kotisetereoihin, eli enää ei välttämättä tarvitse mitään erillisiä karaokelaitteita tai -levyjä jos kotona haluaa lauleskella. Käytän Singaa laulun treenaamiseen kotona. En kyllä välttämättä suosittele sitä kerrostaloon, ellei sitten käytä kuulokkeita ja laula mahdollisimman hiljaa, etteivät naapurit häiriinny.

Kerrostalossa asumisessa on monia hyviä puolia verrattuna varsinkaan vanhassa omakotitalossa asumiseen. Mutta jos tykkää joko laulaa tai soittaa, on omakotitalo ehkä paras vaihtoehto.

Tässä kuva viime torstailta. Mustavalkoisena kuvat ovat vintagehenkisempiä kuin värillisenä. Olen huomannut että kun ikää tulee lisää, rajaus näyttää yhä enemmän katkeilevalta vaikka olisi yhtenäinen, ellei sitten rypistä otsaa niin että luomet nousevat. Iän mukanaan tuomia lieveilmiöitä. Tuossa tosin en nostanut rajausta tarpeeksi ylös- varsinkin silloin rajaus häviää helposti luomivakoon.

20171215_145433 (1)

Nyt vointini on ollut paljon parempi kuin marrraskuussa!! Osittain se johtuu säästä, joka on nyt talvisempi ja siten myös kuivempi kuin viime kuussa. Sateinen sää on kaikkein pahin vointini kannalta!

Kovia vatsakipuja ei enää ollut- viime viikolla selvisi ettei kyse olekaan sappikivistä, mikä oli suuri helpotus! Syyn selviämiseen saattaa mennä aikaa, mutta itse olen huomannut että kun lopetin vehnän ja rukiin syömisen marraskuun alussa, niin vatsa on ollut nyt rauhallisempi!

Laitoin muuten tänä aamuna joulukuusenkoristeet noin viidettä kertaa paikoilleen, kiitos nelijalkaisten ystäviemme. Sattuneesta syystä en enää laittanut koristeita kuin kuusen puolivälistä ylöspäin, en välttämättä jaksaisi joka päivä kontata pöydän alusia läpi ja metsästää kuusenkoristeita. Kuusi on kuitenkin vielä pysynyt pystyssä!! Muistan erään kissani kaataneen kuusen kerran, se oli kaikenlisäksi aito kuusi, ja neulasia löytyi kaikkialta noin juhannukseen saakka. Joku iso vitriinikaappi olisi kova sana joulukuusen sijoituspaikaksi! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s