Kaikille joulu ei ole ilon aikaa

Kun eilen olin menossa hakemaan poikaani meille viikoksi, näin moottoritiellä ambulanssin, paloauton ja poliisiauton. Tie oli poikki ja autot ohjattiin toiselle tielle.Näin tien reunassa auton joka oli osittain kaiteiden päällä, kolaroituna.

Siitä tuli mieleeni, että ainakin yksi, ellei useampi joulu on pilalla kolarin takia. Ja monien muiden kolareiden ja muiden onnettomuuksien. Sitten kävin ajattelemaan, kuinka paljon on ihmisiä joille joulu ei olekaan ilon juhla.

Ihmisiä jotka ovat yksin joulun, koska heillä ei ole perhettä eikä ystäviä. Ihmisiä jotka ovat menettäneet jonkun perheenjäsenen suht hiljattain. Ihmisiä jotka ovat eronneet hiljattain. Tai heitä jotka ovat varsinkin jouluna surullisia koska eivät ole saaneet lapsia.

20171223_114210.jpg

Itse olen kuulunut pitkään heihin joille joulu ei ole pelkästään ilon aikaa. Varsinkin täysi-ikäisenä kun lasta ei alkanutkaan kuulua, yrityksistä huolimatta. Jouluhan on etupäässä lasten ja perheiden juhla. Silloin tyhjä sylini korostui. Vasta joulu -09 oli ensimmäinen joulu täysi-ikäistymiseni jälkeen, jolloin tunsin että minulla on perhe, ja osasin nauttia joulusta.

Se ensimmäinen joulu perheenä oli tosin melko karu, koska olin sikainfluenssassa, jonka olin saanut ennen kuin rokote alkoi vaikuttaa, tai sitten rokotteesta. Muistan miten vaikeaa oli hengittää, kun imetin vauvaani hengityssuojain kasvoilla, etten vaan tartuttaisi. Imettäminen ei ollut kiellettyä, päinvastoin, koska se kuulemma parantaisi poikani vastustuskykyä. Häneen se ei onneksi tarttunutkaan sitten.

20171223_114131.jpg

Itse olen todella nauttinut joulusta lapsuuteni jälkeen vasta -14, kun mieheni kanssa vietimme ekaa jouluamme yhdessä, täällä mieheni vanhempien luona Itä-Suomessa. Sen jälkeen joulut ovat olleet aivan ihania, juuri sellaisia mitä olin aina aiemmin haaveillutkin.

20171223_113958.jpg

Ajattelin, että huomenna, jouluaattona, kun olen ihan fiiliksissä, vetäydyn hetkeksi omiin oloihini ja suon lämpimiä ajatuksia heille joille joulu ei syystä tai toisesta ole ilon, vaan surun aikaa. ❤

Ihanaa aatonaattoa kaikille!

20171223_113501.jpg

Yksi kommentti artikkeliin ”Kaikille joulu ei ole ilon aikaa

  1. Hyvä teksti, mukavaa että joulusta tuodaan tämä toinenkin puoli esille, vaikka aihe ei olekaan iloinen ja joulumieltä tihkuva. Meillä ei oikein putkeen mennyt – ensin jouluaattona kolari oli lähellä, kun joku peruutti pakettiautolla sivutieltä suoraan eteen 80km/h alueella ja oltiin koko perhe kyydissä. Just ja just ehdittiin väistää, jäi jostain kymmenestä sentistä kiinni et ois kolahtanu pahasti. Aattoiltana saatiin huonoja uutisia eräästä läheisestä, joten joulupäivä menikin suunnitelmista poiketen vuode- osastolla. Toivottavasti teillä oli mukava joulu ja toivottavasti uudesta vuodesta tulee vielä parempi, kiitos ajatustesi jakamisesta täällä blogin puolella! 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s