Tartankuviota, Elvistä ja parempien elämäntapojen suunnittelua

Tänään on niin hyvä vointi että jaksoin taas laittautua! Toivotaan että hyvä vointi jatkuu mahdollisimman pitkään!

Olen ihan heikkona tartankuvioon! Tartankuvioisista mekoistani suosikkini on ehdottomasti tämä Collectiifin Tartan Doll Dress! Tykkään tästä mallista muutenkin, näitä täytyy metsästää fb-kirppiksiltä lisää, eri kuoseissa!

Eilen tuli myöskin fb-kirppikseltä ostamani laukku jota koristaa Elviksen kuva. Minulla ei ole koskaan aiemmin ollut laukkuja joissa on joku tietty henkilö, tämä on ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen. Etsinnässä on lisäksi vielä ainakin Marilynin ja James Deanin kuvilla varustetut laukut. Mutta vain laukut- kuvapaidat eivät ole yhtään minun juttuni. Olen muutaman joskus hankkinut, ja myyntiin on mennyt kaikki, jotenkin en osaa käyttää, edes nahkarotsin kanssa.

IMG_9997

Nämä mustat platform-pohjaiset remmikorkkarit ovat muuten yksi parhaista kirppislöydöistäni ikinä. Niistä puuttui pohjalliset ja ne olivat hyvin pölyiset ja pinta haalistunut, ehkä siksi kukaan ei ollut napannut niitä ennen minua. Hintaa niillä nimittäin oli vaivaiset yksi euro! Ostin niihin pohjalliset ja lankkasin ne. Niistä tuli kuin uudet! Kävellä en niillä tykkää, minulla on jalkaholvi pitkittäissuunnassa romahtanut EDS:n takia, siksi jalkani kipeytyvät yli 10 cm korolla varustetuissa korkkareissa ihan hetkessä. Mutta kuvaus-ja patsastelu-sekä pyörätyolikengiksi ne ovat juuri hyvät!

IMG_0034

Aloitin vuodenvaihteessa taas kerran elämäntapojeni parannuskuurin. Pari joulunpyhinä ja uundenvuodenaattona vyötärölle kerääntynyttä kiloa voisi pudottaa, alkaa syödä säännöllisemmin ja enemmän kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Jotenkin minulla tuo terveellinen syöminen aina välillä unohtuu, ja varsinkin ruokailuvälit venyvät liian pitkiksi.

Lisäksi ajattelin (ehkä noin miljoonatta kertaa elämäni aikana) lopettaa tupakanpolton. Nythän minä olen onnistunut parin viime vuoden aikana vähentämään niin, että pärjään useinmiten 3-4 tupakilla päivässä. Vähän aikaa pitää taas kerätä motivaatiota, mutta ajatus on nyt ainakin vahvana mielessä, sekin on jotain.

Minä olen niitä onnettomia jotka ovat tosiaan yrittäneet lopettamista todella monia kertoja mutta aina vain 5 h- 2 v. ajaksi, lopulta olen aina repsahtanut. Pisin aika oli kun aloin odottaa Viliä, mutta sitten imettämisen lopetuksen jälkeen taas vaivihkaa, pikkuhiljaa repsahdin. Olen kokeillut kaikki mahdolliset valmisteet nikotiinilaastarista Champix-lääkkeeseen, mutta ei. Olen kuitenkin iloinen, että edes vähentäminen on onnistunut, joskus nuorempana nimittäin olin ihan hillitön korsteeni, tupakkaa paloi enimmillään 1,5 askia päivässä!

IMG_0038

Tiedän että lauluääneni käheytyminen johtuu lihasheikkouden lisäksi tupakasta. Nyt ei ole pahemmin laulaminen innostanut. Mutta sitten taas alkaisin treenata lauluakin enemmän.

IMG_0059

On se hyvä että jaksan edelleen olla optimisti ja ainakin yrittää lopettamista. Heh, tuo oli sitten itseironiaa. Täällä blogissa saatan joskus vielä mainita että taas kerran yritän lopettaa, mutta facebookissa en enää kehtaa mainostaa, sillä tupakkalakkoni alkavat kohta olla vitsi jolle purskahdetaan nauruun. Onneksi minua naurattaa itseänikin! mutta toivosta en silti luovu, sillä aina löytyy tarinoita että joku on onnistunut, sellainenkin jolla on takana suunnilleen yhtä monta epäonnostunutta lopetusyritystä kuin minulla.

Ölen miettinyt, pitäisiköhän kokeilla hypnoosia tupakoinnin lopettamiseen. Olen kuullut siitä paljon hyvää palautetta. Täytyy pistää ajatus kytemään ja alkaa pikkuhiljaa katsella netistä tekijää.

Huomenna sitten vihdoin on aika gastrogirurgille mahakivuistani. Onneksi ne helpottivat 90% kun lopetin vehnän ja rukiin käytön. Tosin ihmetyttää vieläkin, kun oireet olivat ihan samat kuin sappikivissä. No, minusta kun on kyse, tai ylipäätään EDS-potilaasta, voi olla mitä kummallisimpia oireita jotka tulevat ja menevät itsekseen. Siihen olen tottunut, eikä mikään yllätä enää. EDS-potilailla on tosi usein ärtynyt suoli ja tosi monen vatsa ei kestä vehnää eikä riista, vaikkei keliakiatesteissä keliakiaa ilmenisikään. Minulla taitaa olla sama juttu. Mutta ei harmita, vehnä on ainakin minulle ollut aina ihan turhaa eikä siitä ole ollut kuin harmia. Ehkäpä tulevaisuudessa vatsani toiminta paranee entisestään. Toivon niin! Siitä en tosin aio kertoa enempää! 😀

Energistä keskiviikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s