Vintagehenkinen talvityyli ja kirsikkamekko

Pitääkö vaatteessa lukea Collectif tms., pitääkö sen olla aitoa vintagea vai käykö ihan tavalliset, klassiset vaatteet? Olen muistaakseni aiemminkin kirjoittanut, että minun mielestäni vintagevaikutteisen tyylin saa aikaan myös ihan ns. tavallisten ketjuvaatekauppojen vaatteilla. Niihin voi sitten yhdistellä muita elementtejä kuten asusteita, kampaus, meikki yms. joka tekee kokonaisuudesta vintagehenkisen. Somessa näkee vaan aina silloin tällöin keskustelua siitä, mikä on vintagetyylistä ja mikä ei.

Tietty se on hyvin pitkälti makuasia. Jonkun mielestä vain aito vintage tulee kysymykseen, toinen käyttää vain ko.tyyleihin erikoistuneita merkkejä ja kolmas etsii kirppiksiltä vaatteita ja asusteita jotka hänen mielestään sopivat tyyliin. Neljäs sotkee eri aikakausien vaatteita ja tyylejä keskenään. Minusta tähän ei siis ole absoluuttista totuutta, kuten ei todella moneen muuhunkaan asiaan.

Minä olen ehdottomasti tuo neljännen vahitoehdon edustaja, kuten taas kerran kuvasta näkyy. Tänään minulla ei ole ylläni muuta vintagea kuin nuo ihanat punaiset nahkakäsineeni. Niin ja hei muuten, enkös minä itsekin ala kohta olla vintagea? Olipas huono. 😀

IMG_0194

Takki Line Collection
Korkeavyötäröiset, leveät prässihousut HM
Neuletakki Banned
Laukku Sourpuss
Huivi kirppikseltä
Vintagenahkakäsineet kirppikseltä
Kengät Soft Grey

IMG_0193
IMG_0210

IMG_0212

Tänään tuli toinen Collectifin alesta hankittu mekko, Willow Small Cherries Doll Dress. Eka kirsikkamekkoni! En vaan ole tätä ennen löytänyt mieleistä, vaikka kirsikkakuosista pidänkin. Mekosta kuva ylläni myöhemmin.

kirsikkamekko
Meille tuli eilen valokuvausta varten taustapaperirulla vinssillä, kattoon kiinnitettävä. Huomasimme että kankaita on vaikea saada riittävän sileäksi, kun se ehtii rypistyä muualta siinä vaiheessa kun sitä silittää. Siihen pitäisi olla jokin ihan valtava pöytä, ettei se pääsisi rypistymään. Mutta nyt meillä on sitten ihan kunnon studiovehkeet! Jos kuntoni vaan sallii, lauantaina on sitten vihdoin muuttumisleikki-arvonnan voittajan, Tanjan stailauspäivä! Täytyy vaan toivoa että kuntoni on hyvä lauantaina!!

Aina kun säätila jotenkin muuttuu, kuntoni muuttuu myös. Kosteus on pahaksi, mutta ilman kylmeneminen vie myös voimat muutamaksi päiväksi. Meinasi jo alkaa pikkuhiljaa ottaa päähän, kunnes sitten eilen vointini  paranemaan. Ja tänään on taas hyvä vointi! Olen huomannut, että lähes aina kun minulla on hyvä vointi, otan tyylikuvia. Niistä voi siis päätellä vointini kulloinkin.

Olen huomannut, että vointini korreloi voimakkaasti mielialani kanssa, ilman että siihen vaikuttaa välttämättä mikään muu tekijä. Minulla oli tässä toista viikkoa heikohko happi, ja ihmettelin, miksi mielialani on myös huono- apea ja tavallista ilottomampi, ja itsetunto nollassa. Olen lukenut, että EDS:ssä uupumus ja lihasheikkous vaikuttavat myös aivojen välittäjäaineisiin, niin että lisäävät apeaa oloa. Tarkemmin en nyt jaksa selittää, koska siihen tarvitsisi paljon taustatutkimusta, etten puhuisi läpiä päähäni. Mutta minulla tämä vaikutus on hyvin selkeä. Ja koska olen kova analysoimaan itseäni, minua ottaa helposti päähän jo ihan sekin, että minua ottaa päähän. Silloin onkin kaikkein paras vaan elää säästöliekillä, olla armollinen itselleen (tai ainakin yrittää) ja uskoa siihen, että niitä parempia päiviä taas pian tulee. Koska aina niitä tulee. Ja tänään tuli!

Tomeraa tiistaita kaikille!

IMG_0183

IMG_0188

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s