Uusia takkeja-sekä uutta että vanhaa

Minulla on pakkasten alusta lähtien ollut aikamoinen takkiongelma- minulla oli kyllä kaksi levenevähelmaista takkia, mutta ne olivat lähinnä syystakkeja, niillä ei tarjennut pakkasilla. Ja jos haluan talvella käyttää kellohameita tai -mekkoja, en halua laittaa päälleni ns. tavallista talvitakkia esim. toppatakkia vaan haluan että kaikki asussani sopii tyylillisesti yhteen.

Ostin useamman takin sekä fb-kirppiksiltä sekä nettikaupoista mutta mikään ei käynyt, joko kokonsa tai mallinsa puolesta.  Kaikki nettikauppojen takit olen lähettänyt takaisin ja fb-kirppisten takit joutunut myymään. Olin jo luopua toivosta.

Pin up- rockabilly- ja vintagetyylisten vaatteiden hankkimisessa on se huono puoli, että niitä ei myydä kovinkaan lähellä, että pääsisi sovittamaan. Katson kyllä nettikaupoissa mitat mittataulukosta, ja facebook-kirppiksillä pyydän mitat, mutta ne eivät aina siltikään kerro sitä onko takki juuri oikean mallinen itselle.

Täälläpäin on yksi ko. tyylisiä vaatteita myyvä liike, mutta itse kun ostan lähestulkoon kaikki uudet vaatteet alehintaisina, niin eipä niitä omassa koossaan liikkeestä juuri alehintaisina löydy. Mutta onneksi on netti!

Olenkin oppinut sen, että jos haluaa olla varma että takki sopii, kannattaa tilata nettikaupoista  kaksi eri kokoa, sillä saman merkkisillä takeillakin mitoitus vaihtelee runsaasti. Lisäksi mittataulukot eivät aina pidä paikkaansa.

Vihdoin sitten kuitenkin tärppäsi!! Punainen takki on ostettu ystävältä, se on peräisin ehkäpä 80-90-luvulta, mutta siinä on selkeä vintagetunnelma, varsinkin vyön kanssa. Sen alle sopii myös hyvin kellomekko, muttei kovin muhkean, vaan ihan kevyen tyllihameen kanssa.

IMG_0311

IMG_0335

Mekko on Lindybopin, tykkään siitä koska sitä voi käyttää ympäri vuoden. Kangas on paksua ja hihat kyynärvarren puoliväliin saakka, neuletakin kanssa sillä tarkenee hyvin talvellakin. Neuletakki on merkkiä Dancing Days, ehdoton lempi-neuletakkini. Siinä on pienet puhvihihat, jotka sopivat kapeahkoille hartioille hyvin. Saappaat ovat vanhat tutut-kirppikseltä löytyneet Janitan priimakuntoiset talvisaappaat, toiset kaksista kirppislöytö-Janitoistani.

IMG_0330

Tämän mustan Hell Bunnyn Sarah Jane-villakangastakin sain tänään, onnistuin ostamaan sen kun se oli reilussa alennuksessa, ei ole enää. Kerrankin minäkin ehdin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Takki on todella lämmin, siinä on toppavuori, kuten aika harvoissa villakangastakeissa. Jouduin pian ottamaan kaupoilla neuletakin alta pois!

IMG_0341
Takissa on irrotettava huppu ja kiristysnyörit takana. Tykkään myös tosi paljon noista ”pampuloista” tuossa edessä.

IMG_0345

Vastaisuudessa minä sitten alan tekemään ihan säännöllisesti pin up-stailauksia ja/tai/ -kuvauksia. Nyt on jo monta ihmistä jonossa. Seuraavana on vuorossa Outi isokangas, jonka stailaan ja kuvaan mitä todennäköisimmin ensi kuun alkupuolella, uskoisin että viimeistään helmikuun puoliväliin mennessä, jos kuntoni pysyy samanlaisena kuin tällä hetkellä.

Reipasta talvi-keskiviikkoa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s