Musiikki, yksi lempiharrastuksistani

Ajattelin kertoa teille musiikkiharrastuksestani enemmän. Olen laulanut pikkutytöstä asti. Kun olin nelivuotias, isäni alkoi tilata minulle Valituilta paloilta kasetteja joissa oli vanhaa suomenkielistä musiikkia. Ensin opettelin ulkoa Lapin äidin kehtolaulun, jonka esitin päiväkodin joulujulissa. Se olikin ensimmäinen ”keikkani”.

Laulamistani on lapsesta asti häirinnyt EDS:tä johtuvat ongelmat äänen tuottamisessa. Laulaminen on aina onnistunut vaihtelevasti, koska ääntä ei ole välillä vaan kunnolla tullut- joskus ei vaan ole ollut voimaa tuottaa ääntä. Sitä on edelleenkin ja lisääntyy koko ajan. Yleensä vain korkeapaineen aikana pystyn laulamaan, eli kesällä sekä syksyllä, talvella ja keväällä kun on aurinkoinen ja hyvä sää. Tosin näin helmikuussa kun aurinko alkaa paistaa, krooninen hemipleginen migreenini aktivoituu estolääkityksestä huolimatta, ja migreeni tietty myös estää laulamisen. Esim. tänään minulla oli aamulla ihan kamala migreenikohtaus, pahin neljään vuoteen, halvausoireineen kaikkineen. Nyt kestää jo katsoa kirkasta näyttöä eli parempaan päin ollaan menossa, vaikka heikko olo vielä onkin.

Kun terveyteni niin sallii ja ääni kulkee, laulan niin paljon kuin mahdollista. Minulla on kotona Karaokeportaali Singa sekä äänentoistolaitteet, eli siis ei jonotusta karaokebaareissa enää. Singa maksaa kympin verran kuukaudssa, suosittelen kaikille laulusta pitäville.

https://singa.com/fi

Olen ollu mukana monissa bändeissä ja studioprojekteissa. Pitkäaikaisin niistä on on ollut vuosina 2004-2016 toiminut omaa progevivahteista suomenkielistä poprockia tekevä ja esittävä Hydra. Laulamisen lisäksi olin toinen bändin biisintekijöistä.

Vuoden 2016 lopulla perustimme parin entisen Hydralaisen sekä aiempien bändikavereideni kanssa Louhetar-bändin. Musiikkiamme on todella vaikeaa kuvailla muutamalla sanalla. Voisin kuitenkin sanoa, että 70-luku kuuluu musiikissamme selvästi, sekä elementtejä sekä progressiivisesta rockista että laulelmamusiikista. Kuljemme musiikillisesti siis ihan täysin omaa polkuamme. Kaiken teemme itse, eli kappaleet, äänitykset ja musiikkivideot. Bändistämme löytyykin onneksi monen eri alan osaajia. Pidän todella paljon  bändin yhteisöllisyydestä- se onkin enemmän kuin hyvä kaveriporukka jotka harrastavat yhdessä, kuin pelkkä bändi. Bänditreeneissä saa aina nauraa mahansa kipeäksi musisoinnin ohella. 😀 Laulamisen lisäksi teen bändissä myös sanoituksia sekä jonkin verran myös kyhäilen laulumelodioita, tosin enemmän sanoitan. Tällä hetkellä valtaosa kappaleidemme sanoituksista taitaa olla minun käsialaani. Tässä ensimmäinen ja toistaiseksi ainut musavideomme. Toinen biisi on jo viittä vaille valmis, teemme siihenkin videon jossain vaiheessa.

Louhettaren kotisivut:

https://louhetar.wordpress.com/

Louhettaren kanssa olemme keskittyneet pääasiassa biisien tekemiseen sekä niiden treenaamiseen sekä äänittämiseen. Olemme esiintyneet toistaiseksi vasta muutaman kerran, omissa juhlissamme. Viimeksi esiinnyimme elokuussa meidän häissämme.

Tapasin mieheni Teemun -11 , kun hän tuli Hydraan kosketinsoittajaksi. Ensin ystävystyimme, ja sitten vuoden -13 lopulla eräissä pikkujouluissa paljastimme toisillemme tunteidemme syventyneen. Siitä asti olemme olleet erottamattomat. ❤ Kerron joskus lisää, nyt keskityn musiikkiin ennenkuin tämä menee liian siirapiksi. Hih.

Muita bändejä joissa olen ollut mukana, ovat mm. lastenbändi Hovinarri, suomenkielistä progea tehnyt Radio Kuu sekä entisen työpaikkani työntekijöistä koostuva coverbändi Acutic Pain Killers. Työpaikkaa lienee kovin vaikea arvata nimen perusteella.

Joskus nuorempana pyrin musiikissa etenpäin. Nyt kun ääneni ja terveyteni on heikkenemässä, minulle riittää enää se, että saan laulaa, en haaveile siitä sen enempää enää. Pääasia että saan laulaa, ja että on aivan mahtavat bändikaverit. Onneksi bändissämme on toinenkin vokalisti, kitaristimme Timo ”Sande” Sandholm. Lisäksi Teemu on lähiaikoina alkanut laulaa taustoja. Olen hänestä niin ylpeä, turhaan hän on aristellut aiemmin laulamista, hänellä on todella kaunissointinen kuulas tenoriääni.

Olemme me poikien kanssa puhuneet että jossain vaiheessa voisi jonkun keikankin tehdä. Ilmoitan sitten kun suunnitelma edistyy, jos teitä lukijoitani nyt musiikkimme kiinnostaa. 🙂 Itse olen ollut aina musiikkimaultani monipuolinen, progen ja rockabillyn lisäksi kuuntelen ja laulan eniten suomenkielistä laulelmamusiikkia, jazzia sekä soulia. Nykypoppiakin kuuntelen autossa radiosta sujuvasti, ja usein mukana laulaen. Lukemattomia kertoja olen saanut liikenteessä osakseni hämmentyneitä katseita, kun luukutan musiikkia ja hoilotan mukana oikein antaumuksella. Bändieni biisejäkin olen aina treenannut autossa.

Bändien lisäksi olen ollut mukana muutamissa studioprojekteissa. Niistä mieleisin ja mainittavin on ollut Mononen. Olin kolmella levylllä mukana, kahden muun laulajan kanssa. Tässä minun laulamani kappale The Waiting Game.

Asiasta kukkaruukkuun, huomasin että olen hukannut jonnekin MIIAN, yhden stailattavani viestin!! Jos näet tämän, otatko yhteyttä niin sovitaan päivä! Muihinkin olen yhteydessä tässä tämän ja ensi viikon aikana, vointini mukaan.

Odotan jo innolla tulevia lukuisia stailauksia ja kuvauksia!

Nyt jatkan migreenipääni lepuuttamista, käy tämä kirkas näyttö silmiin sen verran paljon.

Kylmän kalseaa ja kalisevaa Keskiviikkoa kaikille! ❤

Yksi kommentti artikkeliin ”Musiikki, yksi lempiharrastuksistani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s