Operaatio pukeutumishuone

Meillä on yksi pieni 6 m2 huone, jonka käyttötarkoitus on vaihtunut monta kertaa. Ensin se oli jonkinlainen lounge jossa oli tarkoitus käydä saunasta jäähyllä, huone kun on saunan vieressä. Ei loungelle ollut käyttöä, käymmekin kesät talvet terassilla jäähyllä. Teimme siitä yhdistetyn vierashuoneen, miehen työhuoneen ja minun silityshuoneeni. Todellisuudessa sinne kertyi kauheat kasat roinaa. 😀

Mies muutti viikonloppuna työpisteensä yläkertaan, ja minä tiesin mitä halusin- pukeutumis-stailaus-ja meikkaushuoneen. Laittaudun aika usein, ja minusta on todella tylsää meikata vessassa, enkä meinannut jaksaa seistä niin kauaa. Nyt ei tarvitse.

pukeutumishuone1

Mekkojani sinne ei mahtunut, mutta mekon voi laittaa yläkerran makuuhuoneessa, ja sitten laittaa tyllin sekä valita asusteet ja korut tuolla, sekä meikata ja laittaa hiukset. On paljon viihtyisämpää laittautua tuolla, kuin vessassa!

pukeutumishuone2

Toteutin huoneen kengännauhabudjetilla- ostin tuolin ja peilin sekä valkoisen tason kierrätyskeskuksestayhteensä 14 eurolla. Loput löytyi meiltä. ”Sohva” on kaksi varavuoderahia vierekkäin, niiden päällä peitto pehmukkeena, sekä päiväpeitto ja tyynyjä. Huoneen pitää muuntautua aina välillä vieraille makuusopeksi. noiden systeemien siirtäminen ei ole onneksi iso homma. Vähän tuo tuosta vielä jalostuu- meikkauslamppu saisi olla parempi, tuolissa ainakin pehmuste tai sitten parempi tuoli. Myös kenkäteline menee vaihtoon, se on viiden euron Ikea-halpis joita käytämme eteisen kaapeissa kenkätelineinä. Keräilen pikkuhiljaa vanhaa tavaraa tuonne kierrätyskeskuksesta ja kirppiksiltä. Mutta kyllä tuo jo asiansa ajaa, ja kissatkin tykkäävät. 🙂

Noissa neljässä seinässä olevassa naulassa oli hienot ja arvokkaat Arabian lintuaiheiset seinälautaset, miehen isovanhempien jäämistöstä. Laitamme ne olohuoneeseen, ja etsin tuonne jotain muuta. Ensin ajattelin että Pin up-aiheista, mutta voi olla että päädyn kuitenkin kehystämään enkeliaiheisia postikorttejani ja laittamaan ne tuonne. Kyllä sinne Pin up-aiheisiakin tauluja/kylttejä tulee vielä jossain vaiheessa, kun sellaisia löydän.

pukeutumishuone3
Meikkisiveltimet sekä usein käyttämäni meikit ovat esillä laseissa ja kipoissa, jotka myös löysin eilen kierrätyskeskuksesta. Harvemmin käyttämäni meikit sekä isot luomiväripaletit tulevat tuonne kaappiin siististi jonkinlaisiin säilytyslaatikoihin.

Oikealla olevalla hyllyllä/tasolla ovat korujen lisäksi hiuskoristeeni sekä -huivini. Pienet rusetit, soljet, kukat yms. ovat pienimmässä rasiassa, huivit keskimmäisessä. Isoimmassa, alimmassa rasiassa ovat isot hiuskukkani. Kaikki boksit ovat jo täynnä, täytyy hankkia rasioita lisää sitä mukaa kun hankin uusia hiuskoristeita.

pukeutumishuone4
Hyllyn alla olevat kaunokaiset ovat hääkenkäni, mustat Minna Parikan Raquelit. Ajattelin että keksin niille jonkun vitriinin, nehän pölyyntyvät tuolla. Ne täytyisi säilyttää minusta arvolleen sopivammassa paikassa. ❤

Kenkätelineessä ovat lempikorkkarini. Teline tosiaan vaihtuu, ajattelin että tilalle voisi tulla joku paljon isompi, mihin mahtuisi enemmän kenkiä. Ainakin 15-20 paria. 🙂

Tyllit ovat nurkassa Ikean vaatetelineessä. Niille voisin hankkia rekin, tuo on vähän pieni, koska tyllejäkin tulee vielä lisää. Minulla on nyt 6 tylliä- lyhyt musta, pitkä musta, pitkä punainen ja valkoinen, turkoosi sekä punamusta hyvin kevyesti kohottava. Haluaisin vielä lisää värejä sekä valkoisen ja punaisen tyllin lyhyenä, polvipituisena.

pukeutumishuone5

Tänään pitkästä aikaa eksäni, lapseni isä sai sappeni kiehumaan. Mutta ilokseni huomasin, ettei hän enää viesteillään saanutkaan minua hermostumaan ja henkisen epätasapainoon. Erilaiset onnistumisen kokemukset tässä muutaman viime vuoden aikana ovat saaneet itsetuntoni kohoamaan niin, ettei minun enää tarvitse menettää juuri koskaan malttiani kun hän valittaa ja syyllistää minua turhista. Uskon että häntä harmitti, ettei saanutkaan enää minua pois tolaltani, se oli ennen hänen suurinta huviaan. Varsinkin se jos hän sai minut itkemään. En ole tarkoituksella kertonut tuosta erittäin vaikeasta suhteesta, en ole ollut vielä valmis siihen. Mutta tulen pikkuhiljaa avaamaan sitä enemmän, sitten kun pöly laskeutuu vielä enemmän. Tulen kertomaan siitä siksi, että haluan antaa toivoa sairaissa suhteissa kamppaileville. Toivoa paremmasta huomisesta, yksin ja joskus myöhemmin ehkä jonkun ihanan, rakastavan miehen kanssa. ❤

Nuorempana kun itsetuntoni oli huono, provosoiduin riitasille todella helposti. Nyt minulla on niin hyvä olla, ja olen henkisesti niin tasapainoinen, ettei hän enää pysty tasapainoani horjuttamaan. Sekös häntä harmittaa. Minä olen jo saavuttanut ainka pitkälti sisäisen ohjauksen, etten ole kuin kaarnalaiva myrskyävällä merellä- yhtä altis tuulenpuuskille. Osaan jo erottaa , milloin toinen kitisee vain omaa pahaa oloaan, enkä enää ota itseeni. Ainakaan läheskään yht helposti kuin vielä muutamia vuosia sitten.

Olen tehnyt kappaleen, jossa laulan mm. siitä kuinka rakenan pomminkesävää muuria itseni ja läheisteni ympärille, Nyt muuri on jo aika pitkällä. Sitä ei enää pysty horjuttamaan ihminen, jolla on paha olla itsensä kanssa, tai jolta puuttuu empatiakyky lähes kokonaan. Sellaisille ihmisille nykyään vaan toivon henkisen tasapainon saavuttamista vielä joskus, että heilä olisi parempi olla itsensä kanssa, sekä ennen kaikkea muiden kanssa. Katkera en osaa olla, enää. Tunnen vain syvää myötätuntoa. Ja pidän välimatkaa, niin paljon kuin vain pystyn.

Silti mietin joskus, että miten biologinen kello voi tikittää niin lujaa, että korvat sulkeutuvat superhypervoimakkaaltakin sisäisten hälytyskellojen kilinältä. Mitään en kuitenkaan kadu elämässäni, edelleenkään, sillä ilman kaikkea kokemaani olisin ehkä joku paljon p*skempi tyyppi. Ja saimmehan aivan ihanan pojan hedelmöityshoidoilla melkein 9 vuotta sitten, kun olin kuukautta vailla 37-vuotias.

Nyt alkaa uni painaa silmäluomia, tänään oli fyysisesti rankka päivä. Mutta palkitseva, kun katsoo omaa budoaariani. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s