Suomi – Highly Sensitive Person- Suomi- sanakirja

Katsoimme tänään pitkästä aikaa häävideon. Itsensä näkeminen videolta on aina yhtä hämmentävää.Varsinkin kun näkee itsensä pitämässä puhetta.  On vaikeaa yrittää nähdä itsensä ulkopuolelta. Ikäänkuin sisäiset ajatukset eivät vastaisi sitä mitä oikeasti näkee.

Minä havaitsen koko ajan kaiken ympärilläni olevan 100%. Mielessäni risteilee koko ajan satoja ajatuksia ja niiden pätkiä. Kuulen kaikki ympäröivät äänet; Yskähdyksen. Niiskauksen. Mehiläisen surinan. Joku pyyhkii silmiään. Kaunis pieni tyttö, kuin keiju. Olisinpa minäkin keiju.

abbabbaaaaaa

Sotkeudun sanoissani mutta saan ajatukseni kasaan ja pystyn jatkamaan, vaikka ajatus melkein jo katosi. Onneksi kaikki on paperilla ylhäällä, muuten en muistaisi sanaakaan.Kuitenkin näytän levolliselta. Herttaiselta. Jopa itsevarmalta. Vakuuttavalta. Kuin tietäisin mitä teen. Oikeasti kyllä tiedänkin. Ja silmäni hymyilevät, sydämeen asti.  Samalla tiedostan ihan kaiken. Jokaisen katseen. Rakkaita ihmisiä. Tunnen oloni levolliseksi, kaikesta huolimatta. Rakkaat kasvot ympäröivät. Niitä joiden parissa olen kasvanut, niitä jotka olen oppinut myöhemmin tuntemaan. Silmät katsovat minua hyväksyvästi.

IMG_1020

Sitten pois videosta. Joka hetki aistin ihan kaiken. Ajatukseni viivähtävät jokaisssa yksityskohdassa. Aistin pienimmätkin eleet. Muiden, mutten omiani. Olen tavallaan itselleni vieraampi kuin lähimmäiseni, sillä en näe omaa bodylanguageani. Se on aika yhtä suuri yllätys- en edes katso jos en tiedä sen olevan positiivinen. Kuitenkin tiedän kaltaisteni lukevan minua yhtä helposti kuin minä heitä. Se on jotenkin lohduttavaa.

Hämmentävin on se hetki, kun näen jonkun eleistä antipatiaa- Harhailevan katseen. Silmät jotka eivät naurakaan vaikka olen pikkuisen hömppä.

IMG_1043 (1).jpg

Olisin viipynyt tilanteessa, sillä minulla on ajatuksia jotka tahtoisin jakaa. Toinen toivottaa minut katseellaan hornan tuuttiin. Onko vika minussa, mitä teen väärin? Kaikki tiet vievät Roomaan, ei sinuun. Ai niin, pääsipä unohtumaan. Lause joka ei kerro paljon, silti ihan kaiken. Kaikki ei olekaan lähtöisin minusta, kunpa oppisin sen. Ihmisen epävarmuus itsestään onkin tavallaan itsekeskeisyyttä. Toinenhan voi ajatella vaikka lukuisia huoliaan. En minä ole tehnyt mitään väärää vaikka vaistoankin että ärsytän. Haluan siitä tunteesta eroon. Siitä että olen liian tietoinen. Mutta en pääse, ainakaan heti. Vasta kun kohtaan toisen ihmisen. Aistin hyväksyntää. Levollisuutta. Positiivisuutta. Rentoudun, Juttelen rennosti, olen oma itseni.

IMG_1069

Sitten takaisin videoon. Näen hymyni takana olevan epävarmuuden. Pitäisiköhän nyt sanoa jotain vaiko seistä vaan? Varmuuden vuoksi hymyilen, niin en näytä niin urpolta. Niinhän tässä kuuluu tehdä. Sitten näen taas tärkeän ihmisen kasvot ja unohdan olla liian tietoinen. Unohdan ympäröivän maailman, sen tuoksut, sen äänet.

IMG_1061

Olen ruokakaupassa. Joinakin päivinä aistin kaiken ympärilläni samaan aikaan. Silloin minun on katsottava pelkästään lattiaan tai kattoon. Katto on parempi niin ei heltta näy. Minä vanhenen. Mies kävelee ohitse. Nainen pysähtyy ja katsoo kännykkää. Jossain itkee lapsi. Varmaan uhmaraivari tai sitten on ihan vaan väsynyt. Jollain soi puhelin. Onpa ihana biisi soittoäänenä. Mitä kaikkea pitikään ostaa? Pitikö ostaa maitoa? Menen maitohyllylle. Ei varmaankaan. Menen leikkeleiden luokse. Miksi niitä on niin paljon? Ihan liikaa. Mitä väliä onko pippurireunus vai ei? Vähempikin riittäisi, tästä tulee liian vaikeaa. Miksi tuo tuijottaa? Vilkaisen mitä minulla on päällä. Ai nikn, toppatakki ja farkut eikä kellomekkoa. Tukkakin on tavallisesti. Ei se minua katso, van yläpuolellani olevaa mainosta. Kaikkialla on ääntä. Kilinää, askeleiden kopinaa, rullakoiden pyörien nitinää. Joku törmää minuun. Ei sano mitään, ei edes vilkaissut. Pieni pettymys. Kyllä pitäisi pyytää anteeksi jos törmää. Nyt alkoi yhtäkkiä väsyttää ihan tajuttomasti. Voisinkohan jättää jotain ostamatta? Riittääkö kissanruoka huomiseen, kun on vaan pakko päästä äkkiä pois, haluaisin nyt heti nukkumaan. Ostanko energiapatukan. Menen takaisinpäin sillä unohdin ne isot kirjekuoret. Polviin koskee. Meneekö tässä vielä kauan? Mikä tuo kauhea jysäys oli? Miksi valot ova niin kirkkaat? Mikä täällä haisee?

IMG_1029

Takaisin videoon. Laulua. Nyt olen täysin rentoutunut, en mieti miten liikun, en havaitse, en analysoi, annan musiikin viedä. Ihanaa. Lintu laulaa. Lehmä ammuu. Suuttuuko Anselmi vai Akseli vai mikä sen sonnin nimi olikaan, mikä yhtenä vuonna meinasi tulla aidan läpi kun musisoimme. Ainiin ei sitä enää olekaan, vain sen kaverit, mutta ne ovat rauhallisempia. Stressiä läheisen silmissä, miksi? Onko hänellä jotain hukassa? Oli kai. Löysi sen jo. Hyttysiä, pitää etsiä Offia. Ilta viilenee. Musiikkia. Laulua. Tanssia. Polveen sattuu  mutta kunpa tämä ilta ei loppuisi koskaan. Minä rakastan teitä kaikkia. Hyvää yötä.

IMG_1049

Jotain tällaista pyörii tämän Higly Sensitive Personin päässä. Silti minun on itseni kanssa hyvä olla, 99% ajasta. Paitsi silloin kun uppoudun liikaa ajatuksiini, niin että loppujen lopuksi havahdun siihen ettei minulla ole pienintäkään ideaa siitä missä kännykkäni voisi olla. Lopulta joudun soittamaan siihen tietokoneelta, sovelluksen kautta jota ilman olisin pulassa. Ja missä on taas silmälasit? Jaa ei. No varalasit. No ne löytyi. Mikä narahti? Miksi kissa naukuu? Mikä tuo haju on? Kissa tuijottaa lisäsiivessämme koko ajan kattoa. Rapisee. Siellä on hiiriä. Puistatus. Vilkaisen ikkunasta ulos. Puun oksa heiluu tuulessa niin kauniisti että siitä saisi runon. Junan ääni. Se menee ohi muutamassa sekunnissa. Miksi toinen kissa naukuu?

Hih; Loppujen lopuksi rakastan olla minä. Kaikkine omituisuuksineni. Siinä oli ote sanakirjasta Suomi – Highly Sensitive Person- Suomi.

Hyvää yötä! ( Miksi kissa naukuu?)

IMG_1085

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s