Kypsään ikään ehtinyt nainen nainen ja tyyli

Facebookiin perustettiin aika hiljattain ryhmä nimeltä Pinup-tytöt Suomi.

https://www.facebook.com/groups/204599733426779/

Olen ihan koukussa ko. ryhmään, vähän väliä pitää lukea mitä kivoja kuvia ja juttuja ryhmään on tullut.

Eilen siellä oli juttua Radio Novassa olleesta keskustelusta, jossa oli pidetty säälittävänä sitä jos yli 50-vuotias ottaa lävistyksen. Tämä herätti arvatenkin ryhmässä paljon keskustelua.

Itseäni on jo vuosikausia ärsyttänyt todella paljon se, että kun ikää tulee lisää, ihmisen-ja varsinkin naisen- pitäisi muka muuttaa tyyliään hillitymmäksi. Eli tavallaan lakata olemasta ja sulautua seiniin. Silti koko Suomen kansa rakastaa Aira Samulinia, joka antaa piutpaut kaikille mielipiteille ja pukeutuu ja laittautuu kuten itse haluaa. Juuri näin mielestäni kannattaa tehdä, ja jättää rajoittuneiden ihmisten ajatukset ja sanomiset täysin omaan arvoonsa.

Aikanaan kirjoittelin aktiivisesti Kaksplus-sivuston Mitäs nyt-aihe vapaa-keskusteuryhmässä. Siellä oli usein kuvaketjuja, joihin palstalaiset saivat laittaa kuviaan. Ne loppuivat sittemmin, koska ilkeät anonyymit arvostelivat siellä ihmisiä todella rumasti. Minuakin, mutta minua lähinnä huvitti, sillä eniten tuli sanomista juurikin siitä ettei tyylini muka sopinut ikäiselleni. En ollut pinup-tyylinen silloin, vaan rockahtava, kuten olen ollut teinistä saakka suurimmaksi osaksi.

aabbbbaa

Laitoin kerran kuvaketjuun tämän kuvan. Tämä on  vuosina -08-11 toimineen bändini Radio Kuun promokuvauksista. Olin kuvassa 35-vuotias. Mm. tällaista kommenttia tuli:

” -Ei saparoita noin vanhalle

-Ihan liikaa silmämeikkiä, vanhemmilla naisilla pitää olla hillitty silmämeikki.-Ei oranssia huulipunaa ton ikäiselle!

-Ei punaisia hiuksia ton ikäiselle!

-Ei keltaista väriä ton ikäiselle, kiinnittää liikaa huomiota, ton ikäiselle vaim hilittyjä värejä kuten musta, valkoinen, harmaa ja beige tms.

-Ei noin isoja korviksia eikä ainakaan rihkamaa! Ton ikäiselle vain aitoja koruja, ja kooltaan pieniä. ”

Harmi kun minulla ei enää tuolloin ollut kulmalävistystä, se oli vähän aiemmin umpeutunut yön aikana kun koru oli pudonnut.

Tekisipä mieli laittaa kuvani sinne nykyään, pin up-tyylisenä 45-vuotiaana, kissarajauksineen ja punaisine huulinee , saisin kommenteista hyvät naurut. Ehkä jätän kuitenkin väliin.

suski-2018 (1).jpg

Tällaisia suppeakatseisia mielipiteitä saa lukea ja kuulla ihan yllättävän usein! En ymmärrä sitten millään! Mitä väliä sillä on, millaisesta tyylistä kukin pitää? Eikö sisin ole tärkein-henkinen viisaus, hyvyys, lojaalius, epäitsekkyys, empaattisuus jne.? Sekö on sitten hyvä, jos esim. 45-vuotiaalla naisella on todella hillitty tyyli ulkoisesti- juuri kuten (liian) monien mielestä em. ikäisellä pitäisikin olla, mutta henkisesti on täysin epäkypsä? Eihän sillä varmaankaan ole väliä, kun kuitenkin on lyhyet laittamattomat hiukset, vain vähän meikkiä ja eleettömät vaatteet?

Tällaisia naisia muuten on yllättävän paljon olemassa, varsinkin naisvaltaisilla työpaikoilla. Ollaan uteliaita muiden asioista ja juorutaan, haukutaan toisia selän takana, pidetään mykkäkoulua, piilokettuillaan, tiuskitaan, unohdetaan kiittää ja pyytää anteeksi, pidetään kovaa melua itsestä ja omista mielipiteistä ja tuomitaan kaikki jotka eivät ajattele juuri samoin kaikesta kuin he.

Minusta erilaisuus on rikkaus. Ei ihmisen tarvitse muuttua ulkoisesti harmaaksi massaksi täytettyään 40, 50 tai edes 80. Joka tällaista väittää kirkkain silmin, voisi ehkä pyrkiä kehittämään omaa ajatusmaailmaansa hyväksyvämpään suuntaan.

Itsensä kanssa sinut oleva, kypsään ikään ehtinyt, persoonallisen tyylin omaava, sisäisen rauhan ja harmonian saavuttanut, positiivisen elämänasenteen omaava  nainen on minusta jotain ihanaa! Viis suppeakatseisista arvostelijoista!

Esikuvani on-kuten arvata saattaa- Aira Samulin. Tyylini ei ole eikä tule olemaan samanlainen kuin hänellä, mutta yhteistä tulee olemaan se että pukeutuu kuten itse haluaa, eikä siten kuten ulkomaailma tuntuu odottavan kunkin ikäiseltä naiselta.

aira1.jpg

Kuva: Atte Kajova.

Linkki:
http://www.iltalehti.fi/viihde/2016070121825747_vi.shtml

Sinä voit ja saat ola juuri sen tyylinen kuin haluat, minkä ikäisenä hyvänsä! Arvosteluista ei kannata pahoittaa mieltään, sitä silloinhan arvostelija on päässyt tavoitteeseensa. Vika ei ole sinussa, ainoastaan arvostelijassa, hän purkaa omaaa henkistä rajoittuneisuuttaan sinuun. Ehkäpä hän on sinua nuorempi, ja pelkää vanhenemista, jopa hysteerisesti? Ehkä hän pelkää itse että häntä arvostellaan kun ikää tulee lisää. Vika ei ole jokatapauksessa sinussa joten älä ihmeessä lotkauta korviasi, ole vain oma, uniikki, upea ja ihana itsesi! ❤

Yksi kommentti artikkeliin ”Kypsään ikään ehtinyt nainen nainen ja tyyli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s