Katsaus tyylini vuosikymmeniin- Osa 2

aabaaaaaaaaaaa
Tämä erilaisten tyylieni muistelu olikin niin kivaa, että päätin jatkaa sitä. 🙂

Ensimmäisessä kuvassa olen 15-vuotias. Löytyy myös 80-luvun loppupuolella monilla ollut takatukka, se on vaan tuossa ponnarilla. Mattinykästukka. 😀 Huomaa muodikkaat raitahousut ja lepakkohihainen takki jonka helmassa ja hihansuissa resorit!! Silmämeikki on lila ja huulipuna pinkkiä, tuolloin alkoi tulla muunkin värisiä rajauskyniä kuin mustia ja ruskeita. 🙂

minä3
Tässä olen lähdössä ihan ensimmäistä kertaa täysi-ikäisenä baariin, eli tämä on 18-vee-synttäreinäni otettu. Tönkkölakattua hiuskuontaloa lukuunottamatta tässä on tyyli jo jopa ihan kiva. Nuo korvikset minulla on vieläkin, ja käytänkin niitä aina välillä.

aaabbbaaa
Tässä olen 19-vuotias. Jost tuossa mekossa ei olisi huppua ja se olisi hieman pidempi ja koon S sijasta kokoa L, voisin pitää sitä vieläkin, kuten tuota patellavyötäkin.

Etuhiukset olivat 90-luvun alussa muodissa olleella korkealla heitolla, joka oli tietenkin tönkkölakattu. 😀

20180404_092254
Tässä olen 20-vuotias, sovitan juuri uutta mekkoani jonka tilasin Ellokselta risteilymekoksi. Mekossa on tietenkin olkatoppaukset ja tuohon aikaan kuuluneet röyhelöt.

20180404_092319

Tämä on vuodelta -94 kun olin 22-vuotias. Sen aikakauden muotiin kuului mm. pitkä bleiseri olkatoppauksilla, pitkät kukkamekot ja useinmiten vielä avokkaat jossa oli rusetti. Tässä kuvassa jalassani on sentään ballerinat. Etutukka tutusti tönkkölakatulla heitolla, kuten minulla oli noin vuoteen -97 saakka. Tämä muoti oli siis ihan nuorilla naisillakin in, vaikka olikin todella tätimäinen.

Kun Laura Voutilainen tuli pinnalle suunnilleen noihin aikoihin, hänellä oli usein kuvissa ja keikoilla myös noita pitkiä jakkuja tai bleisereitä.

20180404_092352
Nyt ollaan vuodessa -97, täytin juuri tuona päivänä 25 v. Hiukseni ovat permanentatut ja pörröiset, aikakaudelle ominaiseen tyyliin. Tässä on hiuksissani oma värini. Olisipa kiva nähdä millainen oma värini on nykyään. En tiedä yhtään miten paljon minulla on harmaata. Juurikasvuissa olen sitä kyllä toisinaan näkevinäni.

Olkatoppaukset rules edelleen, ja mitä isommat, sen parempi. Muistan minulla olleen tuossakin kahdet olkatoppaukset päällekkäin. pitkät kukkamekot olivat muodissa edelleen- tai en tiedä olivatko, mutta minä niitä käytin mielelläni.

20180404_092408
Minusta tämä on karsein tyylini sen jälkeen kun minulla oli 16-vuotiaana se mustavalkoinen tukka. Tämä on vuodelta -99, silloin käytettiin paljon hiuslisäkkeitä- useinmiten mahdollisimman runsaita.

Tässä kuvassa olen 27-vuotias, minulla on jo anoreksia. Se alkoi kun olin 25-vuotias, eli aika pian tuon edellisen kukkamekkokuvan jälkeen. Olin tuolloin laihtunut reilut 20 kiloa, vaikka olin alunperinkin normaalipainoinen, bmi:ni oli lähtötilanteessa 22. Tätä aikaa en kauhean mielelläni muistele. Munasarjojen poisto, anoreksia, vaikea masennus, avioero, irtosanominen töistä jatkuvan sairastelun vuoksi koeajalla yms.yms. Olin tuolloin todellal onneton, ja mielialani näkyi aika selvästi tyylissäni ja meikissäni joka oli mennyt reippaasti överiksi.

20180404_092428
Tässä olen 28-vuotias. Olen tässä jo toipumassa anoreksiasta, oli pakko alkaa syödä kun lääkäri uhkasi pitkällä sairaalareissulla. Kirjoitin tuon ”oli pakko alkaa syödä”, koska nimenomaan juuri noin ajattelin silloin.

Tämä on yksi mallikansiokuvistani. Olin tuolloin erään mallitoimiston listoilla, mutta lähdin aika pian, kun minulle ehdotettiin jonkun tissikalanterin kuvauksia, ja sitä varten olisi pitänyt laitattaa silkkarit. Juu ei kiitos.

20180404_101234
Tämä on vuodelta -04, kun olin silloisen avomieheni kanssa Turkissa lomamatkalla. Olin jo tuolloin normaalipainoinen, joskisn alarajoilla, Tätä kuvaa katson joskus kaihoten- olin tuolloin vielä ihan rautaisessa fyysisessä kunnossa, EDS ei vielä juurikaan oireillut. En tavallisesti pukeutunut noin, tuolla vaan, kun oli illalla joku 38 lämmintä. Olimme tuolloin juuri lähdössä baarikierrokselle ja tämä onkin bileasuni.

20180404_105740
Tästä kuvasta tulee mieleen paljon ihania muistoja! Lauloin vuosina -04-07 Hovinarri-nimisessä laten rockmusiikkia soittavassa bändissä. Keikkailimme noin 25 kertaa vuodessa, ja teimme 3 pitkäsoittoa. Tämä on Kallio on Rock-festareilta vuodelta -05.

Hovinarrissa meillä oli kaikilla roolihahmot. Minä olin kissa nimeltään Lady Mau. 😀

aaaaabbaaa
Tämä on nelikymppisiltäni vuodelta -12. Tämä on ainut Desigualin mekkoni joka inulla enää on jäljellä. (Tosin se ei mahdu enää. :D) Tuolloin pukeuduin suurimmaksi osaksi Desigualin vaatteisiin. Desigual-vaihe kesti viisi vuotta, alkoi tuosta mekosta ja loppuikin Pin up/ fiftarityyliin. 🙂

polkadot-mekko2
Tämä on vuodelta -15, ollessani 43-vuotias. Ylläni on ihan ensimmäinen kellomekkoni!! Ostin sen ystävältäni joka piti kellomekoista. Parin vuoden ajan pukeuduin niihin vain juhlissa, mutta lopulta muulloinkin, kuten kaikki jot tiedättekin.

aaabbaaaaaa

Tämä on viimeiseltä Hydra-bändini keikalta ennen sen hajoamista, vuodelta -16. Tai vähän ennen keikkaa. Tyylini oli aika rock, kuten se tuolloin olikin useinmiten. Hiuksissani on klipsipidennykseni, ja silmissä ruskeat piilarit. Käytän vieläkin värillisiä piilareita joskus, niillä on ihan kiva vaihtaa ilmettä. Tässä olen jo kuntoutustuella. Olin tuolloin aika huonossa kunnossa, mutta pinnistämällä pinnistin., että jaksoin vetää keikan seisaallani alusta loppuun. Enää en siihen pystyisi, vaan istun osan biiseistä baarijakkaralla.

Keväistä keskiviikkoa kaikille! ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s