Kunnon romahdus ja hillittömiä hiuskoristeita

Minusta ei ole nyt kuulunut moneen päivään, sillä kuntoni romahti viime viikon aikana, 1,5 vuoden tauon jälkeen.

Kun toivuin edellisestä huonosta jaksosta, en käyttänyt tarpeeksi apuvälineitä ja koitin suoriutua ihan kaikesta kuten ennenkin. Tein ihan liikaa. EDS:ssä pitäisi osata säästellä voimiaan, vaikka olo tuntuisikin suht hyvältä. Lihasheikkoutta minulla kuitenkin on hyvinäkin kausina, olen vain niin tottunut siihen, kuten kipuihinkin, että painan menemään  täysillä viimeiseen asti. Olen aina ollut sellainen. Sitten välillä tulee totaalinen stoppi jolloin kroppa pakottaa lepäämään. Nyt on pakko opetella säästelemään voimiaan.

Keväällä vointini alkoi pikkuhiljaa, mutta tasaisesti ja varmasti heiketä. Onneksi tajusin alkaa hakea avustajaa, sekä omaa, terveyskeskuksen lainatuolia kevyempää pyörätuolia.

Se ei kuitenkaan riittänyt, ja viimeisten 6 pv aikana heikkeneminen nopeutui, vauhti oli todella hurja. Eilen minulla oli ehkä huonoin vointi mitä eläissäni on ollut, eli ihan täysin vailla lihasvoimia, kovat lihas-ja nivelkivut sekä uupumus, niin etten jaksanut tehdä mitään, en edes kävellä, olin täysin autettava pyörätuolipotilas. Tosin vessakäynnit ja pukemien yms.onnistuivat sentään itse, mutta hitaasti.

Näitä relapseja on minulle tullut nyt noin 3 vuoden aikana kolme. Eka kesti kolmisen viikkoa, toka 3 kk, saa nähdä kauanko tämä kestää.

Olen joutunut nyt perumaan lähiaikojen stailaukset. Mutta en lakkaa uskomasta ettenkö tekisi niitä vielä! Sitä vain en tiedä, koska. Mutta vielä joskus!

Tällä viikolla olen, varsinkin ti-to tehnyt paljon hiuskukkia ja -koristeita. Olen nyt innostunut tekemään myös isompia ja monimutkaisempia hiuskoristeita. Tämä ensimmäinen on noin 23 cm halkaisijaltaan, tein sen ystävälleni Emmille.

20180608_00090920180608_001155

Tämä toinen on vähän pienempi, noin 12 cm halkaisijaltaan. Mutta noita isoja tulen kyllä tekemään jatkossa enemmänkin, niitä on niin ihana tehdä! 😍

20180608_22335120180608_223427

Pe ja la en jaksanut tehdä yhtään mitään, olin ihan petipotilaana. Tänään jaksoin jo tehdä pari hiuskukkaa ja lakaista keittiön lattialta roskia.  Ne kylläkin uuvuttivat minut aika totaalisesti, voimani loppuivat täysin ja kaaduin sänkyyn. Kun heräsin, alkoi valtavat lihas-ja nivelkivut.

Huomenna varaan ajan lääkärille, pakko nyt vihdoin hankkia jokin päivittäinen kipulääkitys-kipu on välillä saanut minut itkemään. 😦

Onni onnettomuudessa, että ehdin juuri ennen vointini heikkenemistä saada henkilökohtsisen avustajan! Nyt se on enemmän kuin tarpeen, sillä en jaksa tässä kunnossa kelata itse sitä uuttakaan pyörätuolia, enkä tehdä paljon muutakaan, ainakaan yksin, apua tsrvitsen nyt paljon.

Eilen olin todella masentunut.Tänään mieli oli jo parempi  kuten vointinikin, vähän. Onneksi pystyn tekemään välillä hiuskukkia, se piristää. Lisäksi aloin vastikää kuunnella äänikirjoja, ja tykästyin! Ensimmäinen oli Jo Nesbøn dekkari Isänsä poika. Ihan uusi kirjailija minulle, mutta jäin koukkuun samantien. Meinaan kuunnella tai lukea vielä kaikki ko.kirjailijan kirjat. Nuorempana olin ihan hillitön lukutoukka, luin pitkään 1-3 kirjaa viikossa. Nyt menee pitkiä aikoja etten lue, keskittymiskykyni on huonontunut sairauksieni vuoksi. Onneksi ystäväni suositteli minulle äänikirjoja! Nyt menee jo toinen Jo Nesbø, Lepakkomies.

Eipä tässä auta kuin nyt ottaa rennosti ja varoa ihan kaikenlaista rasitusta. Kyllä tästä vielä noustaan, olen päättänyt niin!

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Kunnon romahdus ja hillittömiä hiuskoristeita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s