Heikko kausi ja mielenrauhaa

Lauantaina minulla alkoi yhtäkkiä tuo kaikkein heikoin vointini-täysin lamauttava väsymys ja lihasheikkous. Se tulee minulle muulloin satunnaisesti, mutta ihan aina flunssan jälkeen. Yleensä se on kestänyt 1-3 viikkoa. Minulla ei tuolloin ole lihasvoimia nimeksikään enkä jaksa tehdä juuri mitään. Jos kävisin esim. nopeasti kaupassa, kaatusin reporankana sänkyyn ja nukkuisin noin 3 h, jonka jälkeen en enää juuri pääsisi ylös sängystä kuin vessaan. Kivut liittyvät myös tähän olotilaan jota minä nimitän selvyyden vuoksi sen hieman vanhanaikaisella nimityksellä fatiikiksi.

Nyt kun minulla on henkilökohtainen avustaja 60 tuntia kuussa, nämä ajat eivät enää ole ongelma eivätkä aiheuta minulle suuria riittämättömyyden tunteita, joskin pientä alakuloa.

Olen pikkuhiljaa aikojen saatossa opoinut jo hyväksymään nämä voinnin notkahdukset, kun ne eivät yleensä kestä kuin viikosta kahteen. Koskaanhan tietty kestoa ei voi varmasti tietää etukäteen.

Nyt iso osa voimiani säästyy, kun käytän näiden huonojen kausien aikana pyörätuolia. En kykene lihasheikkouden vuoksi itse kelaamaan, joten avustajani työntää minua.

Pyörätuolin käytön kanssa olen jo tullut täysin sinuiksi, vaikka vaatihan se keväällä aikamoista prosessointia kun oli vielä uusi juttu. Nyt osaan jo ottaa rennosti. Vili on luonamme syyslomalla ensi viikon, mutta pärjäämme oikein mainiosti, Vili on jo aika omatoiminen, 9-vuotiaana, ja avustajani läsnäolo on suuri helpotus.

Vilin kanssa pelaamme lautapelejä ja katsomme elokuvia, ja onneksi Vilillä on leikkikaveri täällä meidän kylällämme.

Vili on ihana apulainen minulle kun avustajani ei ole paikalla, osaa jo kokatakin, tietty kun minä istun vieressä neuvomassa. Minun ihana kultainen ja reipas poikani. 😍

Nyt on aika levätä, ja neuloa tietty Novitan Pilvi-langasta lisää kaulaliinoja. Nyt on fuksia ja harmaa tehty, nyt on vaalean pinkki tulossa, ja valkoiset langat odottamassa. Vaaleanvihreää pitää vielä hankkia, niin sitten olen tehnyt siitä kaulaliinat joka värissä. 😊

Netflixissä on monta mielenkiintoista sarjaa odottamassa, ja on uusi kevyt uusi pyörätuoli, niin mikäs tässä on ollessa.

Minulla on olosuhteisiin nähden ihanan levollinen olo, verrattuna vaikka vuoden takaisiin fiiliksiin huonompana kautenani. Minä olen onnellinen. 😍

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s