Persoonallisuustestejä ja hömppäjuttuja

Minä olen tosi pitkään pitänyt itseäni ekstroverttinä. Vasta ihan lähivuosina olen alkanut miettimään, olenko oikeasti sittenkään? Olen kyllä puhelias ja välitön, minulla on melko paljon kavereita, tutustun helposti ja alan mielelläni juttelemaan ventovieraille. Viihdyn myös hyvin kyläilemässä tai kutsun ystäviä kotiini. Mutta. Ihan yhtä paljon viihdyn itsekseni. En ole jatkuvasti järjestämässä itselleni ohjelmaa, vaan rakastan olla kotona, ilman sen kummempia suunnitelmia, ja tehdä mitä mieleen juolahtaa. Olen joskus ujo, mutta osaan peittää sen. Olen arka uusissa tilanteissa, senkin peitän kyllä sujuvasti. 😀 Jos olen ollut paikassa jossa on paljon ihmisiä, kaipaan omaa rauhaa. Olen tunnollinen, empaattinen enkä jaksa kauaa jutella pelkästään pinnallisista asioista. Lintu vai kala siis?

Linkkejä:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/03/20/oletko-introvertti-vai-ekstrovertti

https://testimato.com/fi/test/4575/perform

https://lonerwolf.com/introvert-or-extrovert-test/

Ei, en ole kylllä täysin introverttikään. Olen ambivertti, eli siltä väliltä. Veikkaanpa, että aika iso osa ihmisistä sijoittuu tähän välimaastoon kuten minäkin.

https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/ihmissuhteet/oletko-introvertin-ekstrovertin-valimaastoon-sijoittuva-joustava-ambivertti

Minua on aina kiinnostanut ihan suunnattomasti erilaiset persoonallisuudet ja niiden pohtiminen. Olen hulluna erilaisiin persoonallisuustesteihin.

Tässä pari lemppariani:

https://www.16personalities.com/fi/persoonallisuustesti

Minun tulokseni:

https://www.16personalities.com/fi/infj-persoonallisuus

Mm.tämä kohta osui:

””Asianajajilla on hyvin ainutlaatuisia piirteitä: vaikka he esittävät asiansa hienopuheisesti ja rauhallisesti, heillä on erittäin vahvoja mielipiteitä, ja he taistelevat väsymättömästi heille tärkeiden asioiden puolesta. Tämän persoonallisuustyypin yksilöt ovat päättäväisiä ja voimakastahtoisia, mutta käyttävät energiaansa harvoin oman henkilökohtaisen etunsa tavoitteluun. Sen sijaan he toimivat luovasti, käyttävät mielikuvitustaan, vakaumustaan ja herkkyyttään luodakseen tasapainoa. Karma ja pyrkimys tasa-arvoon ovat asianajajille erittäin houkuttelevia käsitteitä, ja he uskovat siihen, että maailmalla toimivien tyrannien sydämet voitaisiin parhaiten pehmittää rakkaudella ja myötätunnolla.”

Idealisti olen aina ollut. Joskus vähän liiankin. Mutta iän myötä olen pikkuhiljaa alkanut laskeutua pinkistä pumpulipilvenhattarastani tänne maan kamaralle.

Tämä on myös minusta hyvä testi, eikä minusta ihan täyttä hömppää. 😀

https://www.namaste.fi/fi/enneagrammi/tunnista-itsesi-persoonallisuustesti

Minun tulokseni:

https://www.namaste.fi/fi/enneagrammi/yhdeksan-eri-persoonallisuustyyppia/luova-individualisti/lisatietoja

Meni kyllä suurimmaksi osaksi nappiin tämäkin. Ei tosin kaikki:

”Nelosten huumorintaju on usein juuri älykkään oivaltavaa ja rosoisen riemastuttavaa.”

Tänään katsottiin Teemun ja Vilin kanssa sarjaa Kummeli esittää: Kontio ja Parmas. Kontio kertoi puujalkavitsin jolle nauroin kirjaimellisesti vedet silmissä: Mitä on pilates? -Melilosvoja. 😀 Eli en nyt nin välttämättä menisi sanoman huumorintajuani älykkään oivaltavaksi. Muutenkin minusta ko. sarja on huippuhauska. Sekin kertoo paljon. 😀

Tässä kohdassa repesin ääneen:

” Nelonen sisäistää kokemuksensa ja ottaa asiat hyvin henkilökohtaisesti. Tämä saattaa näyttää ulospäin joskus yliherkkyydeltä, liioittelulta ja dramaattisuudelta. Neloset myös loukkaantuvat herkästi, jos kokevat tulleensa ohitetuiksi tai väärin ymmärretyiksi. Neloselle on tärkeää tuntea, että hänen ainutlaatuisuutensa ei jää muilta huomaamatta.”

Luulen että Teemu ja pari muuta repeäisivät myös. 😀 Tämä oli itseironiaa, nauran itselleni ja omille (ärsyttävillekin) piirteilleni usein. Kun nauraa itselleen, muidenkin on helpompi nauraa minulle. Voimme nauraa minulle yhdessä.

Mutta. Kukaan tuskin on persoonallisuudeltaan ihan täysin yksiselitteinen. Ellei sitten ole täysi mu… jätän sanomatta. Alkaa tuo riemastuttavan älykäs kummelihuumori tarttua oikein tosissaan.

Meitä on onneksi ihanan moneen junaan. Osa jää asemalle. Joskus tuntuu että minä olen yksi niistä, ja silti ihan tyytyväinen. 😀

black and white dark decoration faces

Photo by George Becker on Pexels.com

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s