Oivalluksia henkisestä kasvusta

Tänään olen tehnyt oivalluksia sen suhteen, miten olen aikojen saatossa kasvanut henkisesti. Lyhyellä aikavälillä muutosta ei huomaa, mutta joskus päähän pälkähtää aivan yhtäkkiä, miten epäkypsästi sitä on joskus aiemmin ajatellut asioista jotka tänä päivänä ovat aivan itsestäänselvyyksiä.

Olen tänään kiittänyt kahta ystävääni siitä, että he ovat avanneet silmäni oivaltamaan itsessäni kehitystä kaipaavia piirteitä. Kun se tapahtui, molemmissa tilanteissa pahastuin. Jälkikäteen hävettää ja ihmetyttää, miten olen voinut ollakin niin epäkypsä. Todellisuudessa tosin häpeälle ei ole tarvetta, päinvastoin, siinä mielessä että on vihdoin tajunnut, miten joka ikinen herneiden nenäänveto kasvattaa henkisesti. Olen siitä onnekas, että olen alkanut oivaltamaan asioita jälkikäteen. Vihdoin ja viimein.

Vaikka kuvittelen aina välillä, että huono itsetuntoni olisi ollut joa aikapäiviä sitten taaksejänyttä elämää, ei se sitä ole varmaan ikinä ihan täysin. (Ainakaan tässä elämässä, jos siis uskoo että tämä elämä ei ole ainut laatuaan, kuten minä, noin niinkuin sivuhuomautuksena- skeptikot, älkää välittäkö! )

Olen joskus edelleen ihan armoton mielenipahoittaja, kun joku on jostain eri mieltä kuin miten minä ajattelen, ja uskaltaa sanoa sen minulle. Tai, toivoisin että voisin jo sanoa, että olin. Mutten kyllä ihan täysin voi vieläkään niin sanoa. Aikamoisen pelottavaa kanssaihmisille! Onneksi olen tiedostanut tämän, että olen voinut alkaa työstää tätä piirrettä itsessäni. Olen joskus nuorempana ollut suorastaan Kaikkien Marttyyrien Äiti. En halua olla sitä enää. Tai ainakin pyrin kehittämään itseäni tuon asian suhteen.

Henkinen kasvu on pitkä prosessi. Suorastaan tuskastuttavan pitkä. Mutta jos näkee kehitystä kaipaavat piirteet itsessään, on palkitsevaa aina välillä huomata, miten on kehittynyt ihmisenä parempaan suuntaan. Tänään olen huomannut sen kahteen otteeseen. Ja olen siitä iloinen, ja kiitollinen näille kahdelle ystävälleni. ❤

Tässä pari yliöveriä hiuskukka-asetelmaa jotka tein eilen.

53782598_10218606924833530_8144850674463539200_n53243828_10218606384900032_4595994681828966400_n

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s