Susanne

Blogissani käsittelen mm. pin up/rockabilly/fiftarityylejä, postaan tyylikuvia ja annan tyylivinkkejä maallikon näkökulmasta, ja kerron mistä itse olen saanut vinkkejä ja inspiraatioita. Avainsana on edullisuus, eli hankin paljon kirppiksiltä. Tämän lisäksi käsittelen eri aiheita, joskus kepeitä, joskus hyvinkin syvällisiä. Sellainenhan minä itsekin olen. Pohdiskeleva vaate-ja meikkifriikki.
Suski-2018

Kuka minä olen?

Olen 47-vuotias. Olen aina ollut arvoiltani hyvin perinteinen, en ole koskaan haaveillut urasta, vaan perheestä ja rintamamiestalosta. Kauan siinä silti meni ennen kuin saavutin unelmani, 43-vuotiaana kun muutimme mieheni kanssa yhteen, aluksi rintamamiestaloon vuokralle, sitten viime vuoden toukokuussa omaan siniseen -55 rakennettuun rintamamiestaloomme.

Olen koulutukseltani ihan ”tavisduunari”, eli olen käynyt koti-ja laitostalousoppilaitoksessa kaksivuotisen laitoshuoltajalinjan. Laitoshuoltajan työtä teinkin suurimman osan työhistoriastani.Pisimmän ajan olen työskennellyt  sairaalan leikkausosaston laitoshuoltajana kolmivuorossa. Pidin työstä ja se sopi minulle kuin nenä naamaan. Siinä pitää olla ehdottomasti oma-aloitteinen, nopea ja ahkera, sekä rakastaa siisteyttä. Minulle jäi tuosta laitoshuoltajan työstä päälle siivoushulluus, ja aina kun vain kunto antaa periksi, olenkin siivoamassa tai järjestelmässä jotain.

Lisäksi olen suorittanut aikanaan myynnin ammattitutkinnon sekä olen opiskellut Keski-Uudenmaan aikuisopistossa liiketaloutta, merkonomikoulutus jäi 4 kk päähän valmistumisesta kun terveyteni ei kestänyt. Olen toiminut 5 vuotta vaatemyyjänä sekä lisäksi puolisen vuotta myyntiedustajana sekä pari vuotta puhelinkeräyksiä hyväntekeväisyysjärjestöille tekevässä firmassa.

Olen ollut vuodesta -14 pois  kokopäivätyöstä, enkä enää ole enkä tule olemaan kykenevä kuin ihan vaan joskus keikkatöihin, olen nyt työkyvyttömyyseläkkeellä monien sairauksien vuoksi. En tässä blogissani tule kovinkaan paljon keskittymään sairauksiini, mutta mainittakoon niistä nyt ainakin tässä. Sairastan harvinaista, perinnöllistä sidekudossairautta nimeltä EDS eli Ehlers-Danlosin syndrooma. Siitä lisää täällä:

https://www.ehlers-danlos.fi/eds/

EDS:n liittyy läheisesti monia sairauksia ja vaivoja jotka myös minulla on, esim.  refluksitauti, uniapnea, krooninen hemipleginen eli halvausoireinen migreeni, IBS,  nivelrikot eri puolilla kehoa, skolioosi, Lanne-ristirangan spondyloosi, autonomisen hermoston häiriö, levottomat jalat, fibromyalgia, CFS eli krooninen väsymysoireyhtymä, yms.

Vaikka olen luonteeltani peruspositiivinen, masennus on välillä saanut vallan. Olen hyvin herkkä ja tunnen sekä ilot että surut hyvin syvästi. Kun -12 kuulin ensimmäisen kerran erityisherkkydestä, palikat napsahtelivat kohdalleen. Kaikki erityisherkät eivät ole taipuvaisia masennukseen, mutta olen lukenut että hyvin iso osa olisi. Itseanalyysi, terapia sekä masennuslääkitys ovat saaneet minulle aikaan tämänhetkisen suht tasapainoisen ja onnellisen olotilan, johon tietysti myös vaikuttaa osaltaan se, että -13 löysin elämäni miehen, ja menimme naimisiin elokuussa -17.

Täällä lisää tietoa erityisherkkyydestä:

https://erityisherkat.wixsite.com/erityisherkat

Minulle rakkaimpia harrastuksia ovat laulaminen, runojen ja sanoitusten kirjoittaminen sekä vaatteet. Musiikillisia tuotoksiani on esim. täällä:

Runoblogini löytyy täältä:

http://suzienrunomaa.blogspot.fi/

-18 perustin pienen yrityksen, toiminimellä. Teen Pin up-stailauksia ja -kuvauksia pääosin kesäisin kun kuntoni on parempi kuin muina vuodenaikoina. Lisäksi valmistan hiuskukkia ja -kukka-asetelmia. Toistaiseksi myyn niitä Facebookissa Helmat Hulmuten-hiuskukat-ryhmässsä, mutta nettikauppa on työn allam

Olen aina rakastanut -40-50- lukuja,varsinkin vaatteita ja musiikkia. Osaan suurimman osan noiden vuosikymmenien tunnetuimmista hiteistä. Vaatteiden suhteen minulta puuttui pitkään rohkeutta pukeutua ko.vuosikymmenien tyyliin, mutta lopulta vuoden -17 tammikuussa rohkaistuin. Ensin hankin kynähameen, pari kellomekkoa minulla jo olikin, joita olin aiemmin käyttänyt vain juhlissa. Ei mennyt kuin nelisen viikkoa, kun päätin myydä suurimman osan vaatteistani, ja ostaa uusia (tai enimmäkseen vanhoja) tilalle. Nyt sotken sekaisin eri vuosikymmenien tyylejä, vintagea, pin upia ja fiftarityyliä, rockabillyä ja mitä näitä nyt onkaan, ja ehkä maustan koko kombon ripauksella nykyaikaakin. Pääasia että asut ovat itseni näköisiä. Väreistä olen eniten ihastunut punaiseen, mustaan, valkoiseen ja sinisen sävyihin, mutta ei muutkaan värit poissuljettuja ole, nämä vaan ovat aina olleet lempivärejäni. En kirjoita blogiani niinkään opastaakseni muita, asiantuntijana, vaan kokeilen, ja usein onnistuin vasta yrityksen ja erehdyksen kautta.

En suostu näyttämään sairaalta. Jäätyäni pois työelämästä, olen jatkuvasti kuullut että ethän sinä voi sairas olla kun et näytä yhtään sairaalta!! EDS on hyvin aaltoileva sairaus. Huonoina kausina sairaus näkyy ulospäin liikkumisen apuvälineiden käyttönä- rannetuet, polvituet, sormituet, kävelykeppi, kyynärsauva, rollaattori tai pyörätuoli, ihan voinnin mukaan. Hyvinä kausina se ei näy mitenkään. Ellei katso tarkemmin, ja huomaa että kävelen tavallista hitaammin molempien polvien pitkälle edenneiden nivelrikkojen takia. Mutta, sairaskin ihminen SAA meikata ja laittautua sekä näyttää naiselliselta, aina kun vaan suinkin pystyy ja jaksaa!! Se parantaa mielialaa ja piristää!

En suostu vajoamaan synkkyyteen. En, vaikka sairauteni on etenevä ja joskus voi hyvinkin tulla se päivä kun siirryn ihan pysyvästi pyörätuolin käyttäjäksi. Kun en tästä nuorru enkä parane, niin minun tehtäväni on yrittää tehdä elämästäni elämisen arvoinen, niillä eväillä mitä on annettu. Rakastan huumoria ja nauran paljon, sen tietävät kaikki jotka minut tuntevat. Ja puhuminen. Siihen en väsy koskaan. Tietty on kiva jos vastapuolikin puhuu, yksinään on tympeää jutella. Onni on korvien välissä, ainakin minulla.

Osa kirjoituksestani onkin varsin huumoripitoista, sillä tykkään pohdiskella maailmanmenoa kieli poskessa.

Ei tämä elämä ole niin vakavaa. Tämä on vain elämää, ja meitä on vain yksi. Nauttikaamme siitä!

https://www.facebook.com/Helmat-hulmuten-427630857616735/?fref=ts

https://www.blogit.fi/helmat-hulmuten/seuraa